Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Εθνική Μπάσκετ: Κάν’το όπως στη Σαϊτάμα (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εθνική Μπάσκετ: Κάν’το όπως στη Σαϊτάμα (vid)

Εθνική Μπάσκετ: Σαν σήμερα πριν από 13 χρόνια (01/09/2006) η Εθνική Μπάσκετ έκανε μεγαλειώδη εμφάνιση και νίκησε 101-95 τις ΗΠΑ και προκρίθηκε στον τελικό του Μουντομπάσκετ

Εθνική Μπάσκετ: Σε λίγη ώρα η Εθνική μπάσκετ ρίχνεται στη μάχη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Νατζίνγκ της Κίνας με αντίπαλο το Μαυροβούνιο. Σαν σήμερα όμως πριν από 13 χρόνια ο ελληνικός αθλητισμός έζησε μία από τις πιο ανατριχιαστικές στιγμές στην ιστορία του. Η Ελλάδα έπειτα από μεγαλειώδη εμφάνιση στη Σαϊτάμα της Ιαπωνίας νίκησε 101-95 τις ΗΠΑ του ΛεΜπρον Τζέιμς και προκρίθηκε στον τελικό του Μουντομπάσκετ.

Μπορεί να μην τα κατάφερε αμέσως μετά κόντρα στην Ισπανία, ωστόσο η τεράστια αυτή νίκη απέναντι στους ΝΒΑers ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματα του ελληνικού μπάσκετ, με πρωτεργάτη τον Παναγιώτη Γιαννάκη και μια ομάδα που ξεχείλιζε ταλέντο. Και μόνο τα τρία γκαρντ να αναφέρει κανείς, δηλαδή τον Παπαλουκά, τον Διαμαντίδη και τον Σπανούλη, καταλαβαίνει πόσο σημαντικοί παίκτες υπήρχαν σε εκείνο το ρόστερ. Αυτή ήταν και η μοναδική φορά που η Εθνική μας κατάφερε να νικήσει τους Αμερικανούς.

Η παρέα του ΛεΜπρον

Για τις ΗΠΑ εκείνη η ήττα αποδείχτηκε και το μεγαλύτερο χαστούκι, καθώς τους στέρησε την προσπάθεια να επιστρέψουν στην κορυφή του κόσμου. Εκτός από τον μεγάλο ΛεΜπρον στην ομάδα εκείνη ήταν παρόντες ακόμη ο Ντουέιν Γουέιντ, ο Καρμέλο Άντονι, ο Κρις Μπος, ο Ντουάιτ Χάουαρντ, ο Κρις Πολ και αρκετοί άλλοι. Οι περισσότεροι ανήκαν στην αφρόκρεμα του ΝΒΑ.

Η Ελλάδα σημείωσε 32 πόντους στην τρίτη περίοδο, αναμφίβολα στο καλύτερο δεκάλεπτο της ιστορίας της. Έφτασε να χάνει με 12 πόντους (33-21) στην αρχή αλλά δεν πτοήθηκε και παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ, με σωστή άμυνα και απίστευτες συνεργασίες, έκανε ένα ονειρικό ματς που δεν χορταίνει κανείς όσες φορές και να το παρακολουθήσει. Με αυτό το παιχνίδι οδηγό θα ξεκινήσει και η προσπάθεια στο Μουντομπάσκετ της Κίνας, όπου οι βλέψεις είναι για ένα μετάλλιο.

ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-20, 45-41, 77-65, 101-95.

ΕΛΛΑΔΑ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 8, Σχορτσανίτης 14, Ζήσης, Σπανούλης 22, Βασιλόπουλος DNP, Φώτσης 9, Χατζηβρέττας 2, Ντικούδης 8, Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 12, Παπαδόπουλος 8, Κακιούζης 15.

ΗΠΑ (Μάικ Σιζέφσκι): Τζόνσον 3, Χάινριχ 12, Τζέιμς 17, Τζέιμσον, Μπατίερ 1, Ουέιντ 3, Πολ 3, Μπος 3, Χάουαρντ 10, Μίλερ, Μπραντ, Άντονι 27.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις