Αθήνα

°C

Παρασκευή

18

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Συνέντευξη Δραγασάκη: Ο Τσίπρας είναι αδιαφιλονίκητος ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη Δραγασάκη: Ο Τσίπρας είναι αδιαφιλονίκητος ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ

Συνέντευξη Δραγασάκη: Ανέφερε επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ηγηθεί μιας ευρύτερης αριστερής προοδευτικής παράταξης.

Συνέντευξη Δραγασάκη: Ως… αδιαφιλονίκητο ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, που αναγνωρίζεται διεθνώς, χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο Γιάννης Δραγασάκης. Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΖΑ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εμπόδιο στη διεύρυνσή του, ούτε η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ απειλεί από μόνη της την αριστερή ταυτότητά του.

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Δραγασάκης μίλησε για την ανάγκη μιας ανοικτής συζήτησης και αποτίμησης της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία «θα πρέπει να αξιοποιηθεί και για τη διαμόρφωση του νέου κυβερνητικού προγράμματος».

Όπως είπε, «ο πολιτικός ανταγωνισμός δεν διεξάγεται μόνο μεταξύ κομμάτων αλλά και μεταξύ ευρύτερων συνασπισμών, αστερισμών, παρατάξεων».

Η ΝΔ πέρα από τα ΜΜΕ και τα οικονομικά μέσα, διέθετε έναν αστερισμό φίλιων δυνάμεων, «ειδικά ρυμουλκά». «Φαίνεται πως είναι κανόνας της πολιτικής: κερδίσαμε όταν μας υποτίμησαν, χάσαμε όταν τους υποτιμήσαμε» τόνισε.

Ανέφερε επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ηγηθεί μιας ευρύτερης αριστερής προοδευτικής παράταξης, προσθέτοντας πως «στην πορεία, με ανοιχτή συζήτηση, πιστεύω πολλά θέματα θα αποσαφηνιστούν. Προσωπικά δεν θεωρώ π.χ. ότι η ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι εμπόδιο στη διεύρυνσή του ούτε πιστεύω ότι η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ απειλεί από μόνη της την αριστερή ταυτότητά του».

Συνέντευξη Δραγασάκη: «Αδιαφιλονίκητος ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας»

Αναφερόμενος στον πρόεδρο του κόμματος, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι «η πορεία του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο αλληλένδετη και η σχέση είναι τόσο οργανική, που δεν μπορεί να διαχωριστεί. Και σήμερα ο Τσίπρας αναγνωρίζεται ολοένα και περισσότερο ως ηγέτης της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης, ακριβώς γιατί είναι αδιαφιλονίκητος ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ό, τι αφορά τη ΝΔ, είπε ότι «η κυβέρνηση γνωρίζει ότι το διεθνές περιβάλλον ενδέχεται να επιδεινωθεί και αυτό θα κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα. Γι΄ αυτό ρίχνει το βάρος της στον πόλεμο κατά του ΣΥΡΙΖΑ και στον έλεγχο του κράτους».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις