Λούνα παρκ: Τραγικό περιστατικό

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λούνα παρκ: Τραγικό περιστατικό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Λούνα παρκ: Το άτυχο κορίτσι έχασε τη ζωή του, ενώ διασκέδαζε.

31.08.2019 | 08:29

Λούνα παρκ: Ένα τραγικό περιστατικό έλαβε χώρο το βράδυ της Παρασκευής λίγο πρις τις 11 στον Αλμυρό Βόλου. Ένα 14χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του στην τοπική εμποροπανήγυρη, ενώ διασκέδαζε. Η 14χρονη τραυματίστηκε θανάσιμα, όταν έπεσε από παιχνίδι του λούνα παρκ, από μεγάλο ύψος. Η ανήλικη είχε ανέβει στο παιχνίδι, που ονομάζεται «χαλί». Όταν όμως ξεκίνησε το παιχνίδι και για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, το κορίτσι γλίστρησε από τη θέση του. Έπεσε από μεγάλο ύψος και κατέληξε στη βάση άλλου παιχνιδιού. Ακολούθησαν δραματικές στιγμές, καθώς εκείνη την ώρα το λούνα παρκ ήταν γεμάτο κόσμο. Αμέσως σταμάτησε η λειτουργία όλων των παιχνιδιών και κλήθηκε η Πυροσβεστική.

Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν τη 14χρονη, που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και τα άκρα. Η 14χρονη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, όμως παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, το κορίτσι έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Η αστυνομία έχει πάρει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες, προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό στο λούνα παρκ.

Δεν είναι το πρώτο περιστατικό

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων τραγικών γεγονότων, που θέτουν ερωτήματα αναφορικά με τους κανόνες ασφαλείας στα λούνα παρκ. Θυμίζουμε την ανείπωτη τραγωδία που έλαβε χώρα σε λούνα παρκ στο Ελληνικό το 2014. Τότε ένα 13χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του και η μικρή του αδερφή τραυματίστηκε βαριά.

Τα παιδιά έπαιζαν σε φουσκωτή πισίνα, ευρισκόμενα μέσα σε μεγάλες πλαστικές μπάλες, όταν λόγω του δυνατού αέρα αυτές παρασύρθηκαν και προσέκρουσαν σε τοίχο, τραυματίζοντας σοβαρά τα δύο παιδιά. Ο 13χρονος εξέπνευσε στο δρόμο προς το νοσοκομείο, ενώ η 9χρονη αδελφή του νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία». Για το συμβάν συνελήφθησαν τρεις υπάλληλοι του λούνα παρκ και εν τέλει καταδικάστηκαν σε φυλάκιση ο υπεύθυνος και ο συντηρητής.

 

Exit mobile version