Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / “Ενήλικοι στο δωμάτιο” τρέιλερ: Έτοιμη η ταινία Γαβρά για Τσίιπρα – Βαρουφάκη
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ενήλικοι στο δωμάτιο” τρέιλερ: Έτοιμη η ταινία Γαβρά για Τσίιπρα – Βαρουφάκη

"Ενήλικοι στο δωμάτιο" τρέιλερ: Η ταινία κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Βενετίας, ωστόσο το πρώτο τρέιλερ «ανέβηκε» στο διαδίκτυο.

“Ενήλικοι στο δωμάτιο” τρέιλερ: Κυκλοφόρησε την Παρασκευή, το τρέιλερ της πολυαναμενόμενης νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στο δωμάτιο» («Adults In The Room»). Το «Ενήλικοι στο δωμάτιο» βασίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη με τίτλο «Ανίκητοι Ηττημένοι» και αφηγείται τις δύσκολες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Ε.Ε. (Eurogroup), για τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης χρέους στις αρχές του 2015.

Στο τρέιλερ βλέπουμε να αναβιώνουν τα όσα διαδραματίστηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2015 και τις κρίσιμες και πολύωρες στιγμές των διαπραγματεύσεων, ενώ ξεχωρίζει η ερμηνεία του Χρήστου Λούλη, του οποίου η φωνή μοιάζει πολύ με αυτή του Γιάνη Βαρουφάκη που υποδύεται.

“Ενήλικοι στο δωμάτιο” τρέιλερ

“Ενήλικοι στο δωμάτιο”: Πρεμιέρα στη Βενετία

Η ταινία θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βενετίας, όπου, μάλιστα ο Κώστας Γαβράς είναι τιμώμενο πρόσωπο καθώς θα του απονεμηθεί το βραβείο «Jaeger-LeCoultre Glory to the Filmmaker 2019» για το σύνολο της προσφοράς του στον κινηματογράφο.

“Ενήλικοι στο δωμάτιο” ηθοποιοί: Το καστ

Στην ταινία «Ενήλικοι στην αίθουσα» ο Χρήστος Λούλης υποδύεται το Γιάνη Βαρουφάκη, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης τον Αλέξη Τσίπρα, ο Δημήτρης Τάρλοου τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, η Βαλέρια Γκολίνο τη Δανάη Στράτου, η Ζοσιάν Πινσόν την Κριστίν Λαγκαρντ, ο Ούλριχ Τουκούρ τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στην ταινία παίζουν ακόμη οι Χρήστος Στέργιογλου, Θάνος Τοκάκης, Θέµης Πάνου και οι Νταν Σούρµανς, Ορελιάν Ρεκουάν, Βενσάν Νεµέτ, ο Αυστριακός Κορνίλιους Οµπόνια, ο Δανός Χένρικ Μπιρτς και ο Ιταλός Φραντσέσκο Ακουαρόλι.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 3 Οκτωβρίου από την εταιρία διανομής Odeon.

“Ενήλικοι στο δωμάτιο”: Ο Χρήστος Λούλης, για την ταινία

Ο Χρήστος Λούλης έδωσε πρόσφατα συνέντευξη στην εφημερίδα Real και μίλησε για τον ρόλο του Γιάνη Βαρουφάκη που ενσαρκώνει στη νέα ταινία του Κώστα Γαβρά.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που έπεσαν να με φάνε! Έχει ξανασυμβεί αρκετές φορές και δεν μάσησα και δεν μασάω γενικότερα. Με ζήτησε ο σπουδαίος Κώστας Γαβράς για τη νέα του ταινία και φυσικά είπα το ναι χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν με ήξερε, ήρθε να με δει στο θέατρο και μετά με έκλεισε να παίξω τον βασικό ρόλο στην ταινία ‘Ενήλικοι στο δωμάτιο’. Ήταν μια σημαντική εμπειρία για εμένα να δουλεύω πλάι του και να με καθοδηγεί με δεξιότητα», είπε ο ηθοποιός για τον ρόλο του.

Ήρθε και ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης στο γύρισμα;

Ναι ήρθε και συναντηθήκαμε άλλες δυο-τρεις φορές. Ξέρεις, ήταν λίγο σουρεάλ το να παίζω τον Βαρουφάκη και εκείνος να είναι μια-δυο φορές πλάι στην κάμερα. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία. Κλήθηκα να ερμηνεύσω έναν ρόλο και το έκανα, όπως κάνω κάθε φορά. Από κει και πέρα, δεν ασχολούμαι με όλους αυτούς που κάθε φορά μας περιμένουν στη γωνία. Αδιαφορώ και ασχολούμαι μόνο με την ουσία, δηλαδή με την ίδια μου τη δουλειά.

Αν ο Βαρουφάκης σού πρότεινε να συστρατευτείς μαζί του πολιτικά θα το έκανες;

Πρώτον, δεν θα το έκανε γιατί δεν θα ήθελε να με φέρει σε δύσκολη θέση. Και δεύτερον, δεν θα το έκανα, γιατί δεν με αφορά αυτός ο… ρόλος του πολιτικού που μαζεύει ψήφους. Έχω ξαναπεί ότι είμαι πολύ αλαζόνας ώστε να μπω στο τριπάκι να βγω στη γύρα για ψήφους! Είμαι τρομερά εγωιστής γι’ αυτό!

“Ενήλικοι στο δωμάτιο”: Πώς βίωσε την εμπειρία ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης (Αλέξης Τσίπρας)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις