Λούνα παρκ “χαλί”: Στο πένθος ο Αλμυρός – Η τραγική ειρωνεία με τον πατέρα της 14χρονης

ΕΛΛΑΔΑ

Λούνα παρκ “χαλί”: Στο πένθος ο Αλμυρός – Η τραγική ειρωνεία με τον πατέρα της 14χρονης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Λούνα παρκ "χαλί": Δεν το χωράει ο νους αυτό που συνέβη σε εμποροπανήγυρη του Αλμυρού, με μια έφηβη να χάνει τη ζωή της στο Λούνα παρκ.

31.08.2019 | 17:06

Λούνα παρκ “χαλί”: Τις τραγικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν μετά το δυστύχημα στο λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου, όπου έχασε τη ζωή της η 14χρονη, κατέγραψε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ANT1. Το βίντεο καταγράφει τον πανικό που επικράτησε, όταν η 14χρονη εκσφενδονίστηκε από το «χαλί», στη βάση άλλου παιχνιδιού του λούνα παρκ, με συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, το άτυχο κορίτσι εκείνη τη στιγμή είχε σηκωθεί όρθια, με τα χέρια του ψηλά, μαζί με τους φίλους της, προκειμένου να απαθανατιστεί η στιγμή σε φωτογραφία. Όμως, η 14χρονη εκσφενδονίστηκε πάνω από την μπάρα ασφαλείας και έπεσε από μεγάλο ύψος, με συνέπεια να υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα, που προκάλεσαν τον θάνατό της.

Λούνα παρκ “χαλί”: Στο νοσοκομείο ο πατέρας

Σύμφωνα μάλιστα με νεότερες πληροφορίες, μετά το τραγικό συμβάν, «ράγισε» η καρδιά του πατέρα της, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Βόλου, με σοβαρό πρόβλημα καρδιάς, από τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η καρδιά του δεν άντεξε το βάρος της απώλειας του παιδιού του και η κατάστασή του κρίνεται σταθερή αλλά κρίσιμη.

Λούνα παρκ “χαλί”: Οι πρώτες στιγμές μετά την τραγωδία

Λούνα παρκ “χαλί”: Ο πατέρας της είχε μεταφέρει τα μηχανήματα

Σαν από τραγική ειρωνεία, ο πατέρας της 14χρονης ήταν ο άνθρωπος που είχε μεταφέρει τα μηχανήματα. Πρόκειται για επαγγελματία οδηγό φορτηγού, ο οποίος πριν από μία εβδομάδα μετέφερε τα μηχανήματα του λούνα παρκ, προκειμένου να στηθούν για την εμποροπανήγυρη στον Αλμυρό Βόλου.

Υπενθυμίζεται ότι η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ έχει συλληφθεί και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Το πρωί του Σαββάτου, πραγματογνώμονες έκαναν αυτοψία στον χώρο και συνέλεξαν στοιχεία, προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος που έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής της 14χρονης. Η δικηγόρος της ιδιοκτήτριας, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, δήλωσε ότι το λούνα παρκ είχε άδεια λειτουργίας και πως το μηχάνημα ήτυαν πιστοποιημένο.

Λούνα παρκ “χαλί”: ‘Το παιχνίδι ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα’

Μία μητέρα, που την ώρα της τραγωδίας ήταν πάνω στο ίδιο παιχνίδι του λούνα παρκ με την κόρη της, περιέγραψε το τι συνέβη. Σύμφωνα με την ίδια, στην τελευταία περιστροφή το παιχνίδι άρχισε να κινείται με μεγάλη ταχύτητα, σαν να είχε χαθεί ο έλεγχος. Μεταξύ άλλων διερευνάται αν αυτό οφείλεται στη συνήθη λειτουργία του παιχνιδιού, ή αν είχε συμβεί κάτι τη συγκεκριμένη στιγμή. «Κρατούσα την κόρη μου τόσο σφιχτά για να μην φύγει, που μελάνιασε το χέρι της», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Λούνα παρκ “χαλί”: «Το χειριζόταν ένας Πακιστανός»

Σύμφωνα με μία νέα καταγγελία που βλέπει το φως της δημοσιότητας, το παιχνίδι του λούνα παρκ, την ώρα της τραγωδίας, δεν χειριζόταν καν ο άνθρωπος που το χειριζόταν συνήθως αλλά ένας άλλος, αλλοδαπός.

Η εργαζόμενη στο παζάρι του Αλμυρού, είπε μεταξύ άλλων: «Έγινε πανικός, μαζεύτηκε κόσμος, η αδελφή μιας φίλης μου μας είπε ότι σκοτώθηκε που βρίσκονταν στο «χαλί». Κατευθείαν κατάλαβα, γιατί είχα ανεβεί σε αυτό το παιχνίδι πριν από λίγες ημέρες. Τα σίδερα δεν σε κρατάνε, έχει ένα κενό, σηκώνεσαι αυτό αυτό το παιχνίδι πάρα πολύ εύκολα. Αυτός που χειριζόταν το παιχνίδι ήταν Πακιστανικής καταγωγής και το πήγαινε γρήγορα, το πήγαινε με 50 χλμ, έτσι μας είπαν. Δεν ήταν ο κύριος που το χειριζόταν τις υπόλοιπες ημέρες. Το ξέραμε το κορίτσι, ήταν πολύ όμορφη και συλλυπητήρια στους γονείς της».

Μία σύλληψη για την τραγωδία στο λούνα παρκ

Για την τραγωδία στον Αλμυρό Βόλου έγινε μία σύλληψη. Πρόκειται για την ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ, η οποία θα οδηγηθεί στην εισαγγελία. Η 73χρονη συνελήφθη αμέσως μετά το δυστύχημα, κρατήθηκε στο αστυνομικό τμήμα και κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, με αποτέλεσμα τον θανατηφόρο τραυματισμό του, σε βαθμό κακουργήματος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα magnesianews. Την ίδια ώρα η αστυνομία διερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το δυστύχημα και αν είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Exit mobile version