Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μαρία Σάκκαρη: Το νούμερο 2 δεν παίζεται (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μαρία Σάκκαρη: Το νούμερο 2 δεν παίζεται (vid)

Μαρία Σάκκαρη: Πάλι στον τρίτο γύρο του Αμερικανικού Όπεν αποκλείστηκε η Μαρία Σάκκαρη που ηττήθηκε 2-0 σετ (7-5, 6-3) από την Αυστραλιανή Άσλεϊ Μπάρτι

Μαρία Σάκκαρη: Τρεις φοφές έχει νικήσει η Μαρία Σάκκαρη τενίστριες από το Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά στην τέταρτη κολλάει. Για την ακρίβεια δεν μπορεί να τα καταφέρει απέναντι στην Άσλεϊ Μπάρτι, που είναι νούμερο 2 στον κόσμο και από τα φαβορί για να φτάσει μέχρι τον τελικό του US Open. Πάλι στον τρίτο γύρο αποκλείστηκε η Ελληνίδα τενίστρια στο τελευταίο Grand Slam της χρονιάς, αυτή τη φορά από την 23χρονη Αυστραλιανή, που ήταν και πρώην παίκτρια του κρίκετ.

Δεν μπόρεσε μάλιστα να πάρει ούτε σετ (7-5, 6-3), όπως είχε κάνει την προηγούμενη μεταξύ τους μονομαχία στις 16 Αυγούστου στο τουρνουά του Σινσινάτι. Η Σάκκαρη είχε αρκετά προβλήματα με το σερβίς της, έκανε 38 αβίαστα λάθη και μοιραία γνώρισε την ήττα στη φάση των 32. Πραγματική μάχη έγινε μόνο στο πρώτο σετ. Η Μπάρτι έκανε το γρήγορο break στο δεύτερο σερβίς της Σάκκαρη και στη συνέχεια κατάφερε να προηγηθεί με 3-1. Παρόλα αυτά ήρθε η αντίδραση και το προβάδισμα με 5-4 για τη Μαρία, που έδειξε προς στιγμήν ικανή να πάρει το πρώτο σετ.

Τρία γκέιμς στη σειρά

Η Μπάρτι βρήκε το σθένος να πατήσει πιο γερά στα πόδια της και με τρία κερδισμένα γκέιμς στη σειρά πήρε το πρώτο σετ και έδειξε ότι είναι το απόλυτο αφεντικό. Από εκεί και πέρα είχε τον τρόπο για άλλα δύο μπρέικ στο δεύτερο σετ, που την έφεραν αγκαλιά με τη νίκη. Όπως φάνηκε μάλιστα είναι ικανή για να φτάσει στον τελικό και να διεκδικήσει ακόμη και το τρόπαιο του US Open.

Όσο για τη Σάκκαρη που είναι πολύ βελτιωμένη τον τελευταίο καιρό, θα πρέπει να κάνει υπομονή μέχρι να μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τενίστριες αυτού του μεγέθους. Η λογική λέει ότι δεν είναι μακριά η μέρα που θα τα καταφέρει. Αρκεί να συνεχίσει να δουλεύει με πείσμα και να περιμένει τη μεγάλη διάκριση σε κάποια από τις επόμενες διοργανώσεις.

https://twitter.com/usopen/status/1167514521835048960?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1167514521835048960&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sdna.gr%2Ftenis%2Fgrand-slam%2Fus-open%2Farticle%2F632380%2Fvrike-se-aystraliano-toixo-i-maria

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις