Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά τώρα Πεντέλη: Κοντά σε σπίτια οι φλόγες – Ισχυρές δυνάμεις στην περιοχή
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φωτιά τώρα Πεντέλη: Κοντά σε σπίτια οι φλόγες – Ισχυρές δυνάμεις στην περιοχή

Φωτιά τώρα Πεντέλη: Κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων είναι αυτή την ώρα η οδός Δουκίσσης Πλακεντίας από Βασιλέως Γεωργίου μέχρι Αναπαύσεων λόγω της φωτιάς στην Πεντέλη.

Φωτιά τώρα Πεντέλη: Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται αυτήν την ώρα στην Πεντέλη, στη συμβολή της Δουκίσσης Πλακεντίας με την Κλεισθένους, όπου εκδηλώθηκε φωτιά. Στο σημείο επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα αεροσκάφη. Στο σημείο έχει μεταβεί ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος και συντονίζει όλες τις ενέργειες.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία: Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή της Πεντέλης κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων είναι η οδός Δουκίσσης Πλακεντίας από Βασ. Γεωργίου μέχρι Αναπαύσεως.

Φωτιά τώρα Πεντέλη: Κοντά σε σπίτια η φωτιά

Η πυρκαγιά φέρεται να ξεκίνησε από χώρο απορριμάτων αλλά «καβάλησε» το λόφο. Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε κατοικημένη περιοχή. Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της Τανάγρας.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 52 πυροσβέστες με 23 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 3 πυροσβεστικά ελικόπτερα, δύο αεροσκάφη Καναντέρ και δύο Πετζετέλ.  Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής και στην Άρτα. Η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Γαύρογο. Στο σημείο έσπευσαν 28 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 2Ε/Π και 2 PZL.

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στη Λούτσα

Νωρίτερα ξέσπασε πυρκαγιά στην Λούτσα (Αρτέμιδα). Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει σε ξερά χόρτα σε οικοπεδική έκταση στην οδό Αγίου Σεραφείμ στην περιοχή της Αρτέμιδας, ωστόσο η εικόνα είναι πλέον καλύτερη.

Επί τόπου έσπευσαν και επιχειρούν συνολικά 50 πυροσβέστες με 22 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. Νωρίτερα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης των σπιτιών στην περιοχή από την Πυροσβεστική για προληπτικούς λόγους.

Ωστόσο σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, δεν χρειάστηκε τελικά να γίνει η εκκένωση, αφού αποφεύχθηκε έγκαιρα κάθε κίνδυνος επέκτασής της προς το μέρος τους. Ωστόσο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν το έργο τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις