Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τραγωδία στο Αίγιο: Διακόπτεται η θητεία του 28χρονου
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Αίγιο: Διακόπτεται η θητεία του 28χρονου

Τραγωδία στο Αίγιο: Θα παραμείνει για νοσηλεία στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Τραγωδία στο Αίγιο: Νέες εξελίξεις στην υπόθεση του Αιγίου, που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η θητεία του 28χρονου Σημαιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού, που παρέσυρε και σκότωσε γιαγιά και το εγγονάκι της διακόπτεται. Στη σχετική ανακοίνωση προέβησαν οι δικηγόροι του Αλέξης Κούγιας και Ιωάννης Σαμέλης. Η απόφαση ελήφθη από τους ιατρούς, που διέγνωσαν στον κατηγορούμενο βαριά κατάθλιψη. Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή του οι κύριοι Κούγιας και Σαμέλης μέχρι σήμερα ο 28χρονος οδηγός νοσηλεύεται στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

«Λόγω της βαρύτατης καταθλίψεώς του οι θεράποντες ιατροί αποφάσισαν ότι είναι αδύνατον να επιτελέσει τα καθήκοντά του στην ευαίσθητη θέση, στην οποία υπηρετούσε. Διέκοψαν τη θητεία του για έξι μήνες, ώστε είτε νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο είτε παρακολουθούμενος από ιατρούς να αποθεραπευτεί και να επανέλθει, για να ολοκληρώσει τα στρατιωτικά του καθήκοντα».

Τραγωδία στο Αίγιο: «Να σταματήσει η ακραία επιθετικότητα»

Σε ίδια ανακοίνωση ζητούν «να σταματήσει αυτή η ακραία επιθετικότητα» εναντίον του εντολέα τους. Υπογραμμίζουν δε, πως «έχει διαπράξει ένα εξ αμελείας αδίκημα, ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο και ότι μέχρι την ημέρα που προκάλεσε αυτή την τραγωδία με την αμέλειά του, το Πολεμικό Ναυτικό, στην υπηρεσία του οποίου δεν έχει ούτε ένα πειθαρχικό αδίκημα, του εμπιστεύθηκε να διαχειρίζεται πολεμικό πλοίο, του οποίου η αξία είναι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ».

«Δεν θέλησε να διαφύγει»

Διευκρινίζουν πως ο 28χρονος ποτέ δεν θέλησε να διαφύγει από τις Αρχές, αλλά «προσπάθησε να αυτοκτονήσει». Αυτό είχε υποστηρίζει εξ αρχής και ο κ. Σαμέλης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ. «Τον έσωσε η μητέρα του ειδοποιώντας την αστυνομία και μη γνωρίζοντας ακριβώς τι είχε προηγηθεί», τονίζει η ανακοίνωση των δικηγόρων.

Η πρόταση για εξωδικαστικό συμβιβασμό

Ο Αλέξης Κούγιας επανέλαβε πως ο πελάτης του αναλαμβάνει την υπαιτιότητα του δυστυχήματος. Όπως είπε, «τα θύματα δεν μπορούν να επιστρέψουν στη ζωή και εμείς αυτό που λέμε είναι πως επειδή οι διαδικασίες είναι πολλές φορές χρονοβόρες και σίγουρα επώδυνες μπορούμε να πάμε εξωδικαστικά. Κάποιοι το εξέλαβαν αυτό ως αδυναμία, αλλά δεν είναι έτσι. Δεν είναι όμως υπερασπιστικός ελιγμός, αλλά ειλικρινής πρόθεση».

Η παλαιότερη εμπλοκή του οδηγού με τη Δικαιοσύνη

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο ΑΝΤ1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ο 28χρονος έχει ένα δικαστήριο που εκκρεμεί από το 2016, καθώς είχε εμπλακεί σε περιστατικό με καταδίωξη και σοβαρές κατηγορίες. Από την πλευρά του, ο κ. Κούγιας ανέφερε: «Η υπόθεση για δήθεν συμπλοκή έχει λήξει με αθωωτική λύση. Δε ξέρω ποιοι πληροφορούν τους δημοσιογράφους, αλλά θα πρέπει να ακούγεται η άλλη άποψη. Έχει αθωωθεί αμετάκλητα. Μου κάνει ειλικρινά εντύπωση το ποιος διέρρευσε αυτή την υπόθεση», είπε χαρακτηριστικά. Οι τοξικολογικές εξετάσεις θα δείξουν αν ο 28χρονος είχε καταναλώσει αλκοόλ πριν το δυστύχημα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις