Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τραμπζονσπόρ – ΑΕΚ: Το πανό των Τούρκων, προκαλεί οργή στους Έλληνες
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τραμπζονσπόρ – ΑΕΚ: Το πανό των Τούρκων, προκαλεί οργή στους Έλληνες

Τραμπζονσπόρ - ΑΕΚ: Ένα πραγματικά άθλιο πανό σήκωσαν Τούρκοι οπαδοί στη διάρκεια του αγώνα Τραμπζονσπόρ - ΑΕΚ για τα Play-off του Europa League.

Τραμπζονσπόρ – ΑΕΚ: Οργή και αποτροπιασμό στους ανθρώπους της ΑΕΚ, στους Έλληνες που ταξίδεψαν στην Τραπεζούντα και στον ελληνικό πληθυσμό προκάλεσε πανό των Tούρκων οπαδών της Τραμπζονσπόρ. Το τραγικό πανό σηκώθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα με την ΑΕΚ με σαφή υπαινιγμό για την καταστροφή της Σμύρνης και την Μικρασιατική Καταστροφή.

Το πανό το οποίο περιέφεραν προκλητικά στις εξέδρες καθόλη τη διάρκεια του ματς και φανατικοί φίλοι της τουρκικής ομάδας, το επιδείκνυαν. Σε μια πόλη που κάποτε ανθούσε ο ελληνισμός. «Can you swim?» έγραφε το πανό, δηλαδή «ξέρεις να κολυμπάς;» με τους επιτελείς της UEFA να επιτρέπουν να περιφέρεται στις εξέδρες, γυρισμένο προς την πλευρά όπου βρίσκονταν οι φίλοι της ΑΕΚ.

Ο υπαινιγμός των Τούρκων οπαδών ήταν ξεκάθαρος για την Μικρασιατική Καταστροφή. Οι φίλοι της ΑΕΚ εξοργίστηκαν, διαμαρτυρήθηκαν έντονα στην ΠΑΕ ΑΕΚ, ενώ την ίδια ώρα η UEFA ήταν άπραγη.

Τραμπζονσπόρ – ΑΕΚ: Οι φωτογραφίες με το πανό

«Can you swim?» έγραφε το πανό, δηλαδή «ξέρεις να κολυμπάς;»:

Ασέβεια από τους Τούρκους και η ημερομηνία δεν είναι τυχαία

Σήμερα, είναι ημέρα Εθνικής εορτής στην Τουρκία για την Ημέρα της Νίκης (Zafer Bayrami στα τουρκικά) κατά των Ελλήνων. Αφορμή η τελευταία μάχη της Μικρασιατικής Εκστρατείας στο Τουμλού Μπουνάρ, κοντά στην Κιουτάχεια (το αρχαιοελληνικό Κοτύαιον), που έληξε σαν σήμερα το 1922 με συντριπτική ήττα των ελληνικών δυνάμεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις