Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ: Μεταγραφές τέλος λόγω financial fair play!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΚ: Μεταγραφές τέλος λόγω financial fair play!

ΠΑΟΚ: Ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από την Σλόβαν Μπρατισλάβας στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ δημιουργεί έντονο πονοκέφαλο στον Ιβάν Σαββίδη σχετικά με τον ισολογισμό της ΠΑΕ

ΠΑΟΚ: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον ΠΑΟΚ μετά τον απρόσμενο αποκλεισμό από την Σλόβαν Μπρατισλάβας στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Το κακό είναι διπλό για τον πρωταθλητή Ελλάδας και σε πρώτη φάση έχει να κάνει με το οικονομικό κομμάτι. Αφενός γιατί έχασε αρκετά χρήματα λόγω της μη συμμετοχής του στους ομίλους της διοργάνωσης, αφετέρου διότι ο ισολογισμός περνάει σε άλλο επίπεδο.

Ο σύλλογος, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται από την ΠΑΕ, βρίσκεται στα όρια του οικονομικού ευ αγωνίζεσθαι (σ.σ. ναι, υπάρχει και τέτοιο στην UEFA), που το γνωρίζουν ως financial fair play και σε πρώτη φάση η αντίδραση είναι «τέλος οι μεταγραφές». Ο τελευταίος σχεδιασμός πάει περίπατο και άλλος παίκτης δεν πρόκειται να αποκτηθεί μέχρι να λήξει η προθεσμία των μεταγραφών του καλοκαιριού. Το χειρότερο μάλιστα είναι ότι ίσως χρειαστεί να φύγουν και κάποιοι παίκτες. Μέσα στις επόμενες μέρες είναι πολύ πιθανό να παραχωρηθούν κάποιοι για να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος τιμωρίας από την ομοσπονδία.

Η χαμηλή θέση στο UEFA ranking

Πέρα όμως από το οικονομικό κομμάτι, υπάρχει και το αγωνιστικό που έχει πάντα αντίκτυπο στο πρώτο. Ο ΠΑΟΚ με τον αποκλεισμό από την Σλόβαν μετράει τρεις πολύ κακές χρονιές στην Ευρώπη. Πριν μάλιστα βάλει σαν στόχο το σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ και τα πολλά εκατομμύρια ευρώ που προσφέρει, έπρεπε να θέσει ως βασικό στόχο το Γιουρόπα. Στα ματς με τον Άγιαξ φάνηκε ότι αποπροσανατολίστηκε και άργησε να συνέλθει μετά τον αποκλεισμό.

Πριν από δύο χρόνια είχε μείνει εκτός στα προκριματικά από τη σουηδική Έστερσουντ. Πέρυσι, που ήταν σε όμιλο στο Γιουρόπα Λιγκ, έκανε μόνο μία νίκη εκτός έδρας με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ. Σε καμία περίπτωση δεν το λες επιτυχία, όταν η θέση στο ranking ρυθμίζεται από την τελευταία πενταετία. Με 3.000 πόντους στη φετινή σεζόν και χάνοντας την καλή του χρονιά (2013-14) όπου είχε μαζέψει 9.000 η… κατηφόρα είναι δεδομένη.

Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ έπεσε στην 67η θέση και είναι πολλές οι ομάδες που συνεχίζουν στους ομίλους και των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων, οι οποίες μπορεί να τον περάσουν αν έχουν νικηφόρα αποτελέσματα και ισοπαλίες. Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο χαμηλά πέφτει στη βαθμολογία, τόσο δυσκολεύουν και οι επόμενες κληρώσεις. Είναι κάτι που θα γίνει περισσότερο κατανοητό του χρόνου το καλοκαίρι. Χώρια ότι η ομάδα θα ξεκινάει πολύ νωρίτερα την προετοιμασία της γιατί θα πρέπει να παίξει από Ιούλιο μήνα στα προκριματικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις