Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Εθνική Μπάσκετ: Κράτησε Μάντζαρη, απέκλεισε Κόνιαρη
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εθνική Μπάσκετ: Κράτησε Μάντζαρη, απέκλεισε Κόνιαρη

Εθνική Μπάσκετ: Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος «έκοψε» τελικά τον γκαρντ του Ολυμπιακού από την 12αδα της Εθνικής και πήρε τον άσο της Ούνικς Καζάν

Εθνική Μπάσκετ: Μετά τον τραυματισμό του Κώστα Σλούκα ο Θανάσης Σκουρτόπουλος σκεφτόταν ότι θα πάει στο Μουντομπάσκετ της Κίνας με τον Γιάννη Αθηναίου και τον Αντώνη Κόνιαρη. Είχε ήδη «κόψει» τον Βαγγέλη Μάντζαρη και το ιατρικό τιμ δεν επιβεβαίωνε τη συμμετοχή του Σλούκα. Σήμερα το πρωί ο ομοσπονδιακός προπονητής ανακοίνωσε την 12αδα της Εθνικής, καθώς έληγε η προθεσμία από τη FIBA έχοντας τελικά στην αποστολή τον Κώστα Σλούκα και τον Βαγγέλη Μάντζαρη!

Ο Αθηναίου από την ώρα που υπέστη ρήξη χιαστού στο ματς του «Ακρόπολις» με τη Σερβία βρέθηκε εκτός μάχης. Στη θέση του επέστρεψε ο Μάντζαρης, ο οποίος ταξίδεψε στην Κίνα και στο τουρνουά «Atlas» ανάγκασε τον Σκουρτόπουλο να αλλάξει γνώμη. Ο πόιντ γκαρντ της Ούνικς Καζάν είναι ιδιαίτερα χρήσιμος λόγω προσόντων αλλά και εξαιτίας της πείρας που διαθέτει. Στη Ναντζίνγκ ταξίδεψε και ο Κόνιαρης, ενώ στην αποστολή ενσωματώθηκε από την Τετάρτη (28/08) και ο Σλούκας. Ένας έπρεπε να μείνει εκτός και αυτός ήταν ο άσος του Ολυμπιακού, ο οποίος φαίνεται ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα. Πιθανότερος προορισμός για τον ίδιο θα είναι το Μέτσοβο όπου ήδη έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους οι «ερυθρόλευκοι» για τη νέα σεζόν.

Οι δύο παλιοί και χρυσοί το 2005

Όπως γίνεται αντιληπτό στην 12αδα της Εθνικής είναι πλέον δύο οι παλιοί και χρυσοί του Ευρωμπάσκετ 2005 στη Σερβία. Ο αρχηγός Γιάννης Μπουρούσης και ο χιλιοταλαιπωρημένος από τραυματισμούς στην καριέρα του Παναγιώτης Βασιλόπουλος. Ο τελευταίος ήταν και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 όταν κατακτήσαμε το ασημένιο μετάλλιο στη Σαϊτάμα της Ιαπωνίας. Θα επανεμφανιστεί σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης ύστερα από 11 χρόνια. Η τελευταία φορά που είχε φορέσει τη γαλανόλευκη φανέλα ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο.

Η τελική 12άδα της Ελλάδας:

Point Guards: Νικ Καλάθης, Βαγγέλης Μάντζαρης

Shooting Guards: Κώστας Σλούκας, Γιαννούλης Λαρεντζάκης

Small Forwards: Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Θανάσης Αντετοκούνμπο

Power Forwards: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Γιώργος Πρίντεζης, Παναγιώτης Βασιλόπουλος

Centers: Γιάννης Μπουρούσης, Γιώργος Παπαγιάννης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις