Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης γερμανικά: Η στιγμή που ο πρωθυπουργός αφήνει άφωνη τη Μέρκελ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης γερμανικά: Η στιγμή που ο πρωθυπουργός αφήνει άφωνη τη Μέρκελ

Μητσοτάκης γερμανικά: Θέλοντας να δώσει έναν προσωπικό τόνο στην απεύθυνσή του προς την Μέρκελ, ο Έλληνας πρωθυπουργός τής μίλησε σε άψογα γερμανικά.

Μητσοτάκης γερμανικά: Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του προς τους δημοσιογράφους, αμέσως μετά τη συνάντησή του στην καγκελαρία με την Άνγκελα Μέρκελ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε στη Γερμανίδα καγκελάριο στη γερμανική γλώσσα. Θέλοντας να δώσει έναν προσωπικό τόνο στην απεύθυνσή του προς την Μέρκελ, ο Έλληνας πρωθυπουργός τής μίλησε σε άψογα γερμανικά.

«Είμαι ο πέμπτος Έλληνας πρωθυπουργός που δέχεστε στη Γερμανία και ελπίζω ότι θα είμαι και εκείνος που θα μπορέσει να οδηγήσει τη χώρα μου έξω από την κρίση, έτσι ώστε η Ελλάδα να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη. Ευχαριστώ και πάλι για τη φιλική υποδοχή και για την εξαιρετική συνεργασία. Και ελπίζω σύντομα να μου δοθεί η δυνατότητα να σας φιλοξενήσω στην Αθήνα».

Καταενθουσιαμένη κοιτούσε η Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος εξεπλάγη από την πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να της μιλήσει στα γερμανικά και καθ’ όλη τη διάρκεια των δηλώσεων του πρωθυπουργού είχε ένα πλατύ χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της.

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι, είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο France 24 σε άψογα γαλλικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις