Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Ορκωμοσία Πατούλη: Ένταση πριν την εκδήλωση
ΕΛΛΑΔΑ

Ορκωμοσία Πατούλη: Ένταση πριν την εκδήλωση

Ορκωμοσία Πατούλη: Συλλογικότητες διαμαρτυρήθηκαν για τον ΧΥΤΑ.

Ορκωμοσία Πατούλη: Ένταση επικράτησε στο Ζάππειο, πριν από την ορκωμοσία του Γιώργου Πατούλη. Διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν στον χώρο της εκδήλωσης, διαμαρτυρόμενοι για τον ΧΥΤΑ Φυλής. Οι διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι με 200 περίπου αστυνομικούς. Οι τελευταίοι έκαναν χρήση χημικών, προκειμένου να τους διαλύσουν. Τη διαμαρτυρία οργάνωσε η συλλογικότητα «Δυτικό Μέτωπο». Το «Δυτικό Μέτωπο» ζητά να τελειώσουν οι υποσχέσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ζητά, επίσης, να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής.

Όσον αφορά αυτή καθαυτή την ορκωμοσία, θυμίζουμε ότι θέμα είχε προκύψει και με το κόστος της τελετής. Τα τελευταία 24ωρα έγινε μέσω δημοσιευμάτων προσπάθεια να εμφανιστεί η τελετή σαν μια αυτοκρατορικού τύπου και υψηλού κόστους φιέστα.  Ορισμένα μάλιστα δημοσιεύματα υποστήριζαν ότι στην πρόσκληση που έχει διανεμηθεί γίνεται λόγος για «πέρας προσέλευσης» των καλεσμένων. Το τελευταίο που προβλέπεται μόνο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Επίσης, γινόταν λόγος για κόστος 28.000 ευρώ, ποσό που αρνήθηκε μάλιστα να υπογράψει η Ρένα Δούρου.

Ορκωμοσία Πατούλη: Το πραγματικό κόστος

Τελικά η αλήθεια ήταν διαφορετική…Όπως προέκυψε το κονδύλι που έχει εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ήταν πολύ μικρότερο. Στην πραγματικότητα είναι της τάξης των 10.717 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Τα μισά περίπου από τα χρήματα αυτά είναι το κόστος της ενοικίασης του χώρου του Ζαππείου. Με ανακοίνωσή της η παράταξη του κ. Πατούλη διέψευσε κατηγορηματικά ότι ζητήθηκε το ποσό των 28.000 ευρώ. Επίσης παρά τον εξαιρετικά επίσημο χαρακτήρα της πρόσκλησης του τύπωσε η παράταξη του Γιώργου Πατούλη για την τελετή, δεν προβλέπεται πέρας προσέλευσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις