Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αίγιο τροχαίο: Νέα στοιχεία για την τραγωδία – Ο 28χρονος είχε συγκρουστεί με μηχανή της ΔΙΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Αίγιο τροχαίο: Νέα στοιχεία για την τραγωδία – Ο 28χρονος είχε συγκρουστεί με μηχανή της ΔΙΑΣ

Αίγιο τροχαίο: Πρωταγωνιστής σε καταδίωξη από αστυνομικούς ο 28χρονος που παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητό του γιαγιά και εγγόνι στο Αίγιο.

Αίγιο τροχαίο: Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τον 28χρονο που οδηγούσε το μοιραίο ΙΧ που σκότωσε γιαγιά και εγγονό στο Αίγιο. Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του αρχηγείου της ΕΛΑΣ ο έφεδρος του Πολεμικού Ναυτικού, είχε εμπλοκή σε ένα άλλο παράξενο περιστατικό με τραυματίες δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ειδικότερα, στις 28 Ιουνίου 2016 στη Νέα Χαλκηδόνα, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν όχημα, στο οποίο επέβαινε και ο 28χρονος μαζί με ένα ακόμη άτομο. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο οδηγός του οχήματος, φέρεται να ανέπτυξε ταχύτητα, ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας προσέκρουσε πάνω σε μοτοσυκλέτα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών που μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Η καταδίωξη συνεχίστηκε με την σύλληψη των δύο επιβατών, οι οποίοι αντιστάθηκαν στην σύλληψη. Σε κατ’ οίκον έρευνα είχαν βρεθεί υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ η υπόθεση ακόμη δεν έχει εκδικαστεί.

Αίγιο τροχαίο: Είχε εμπλακεί σε τροχαίο με τραυματίες αστυνομικούς o 28χρονος οδηγός

Αίγιο τροχαίο: Τι κατέθεσε η συνοδηγός του 28χρονου

Την ίδια ώρα η 20χρονη συνεπιβάτης, στο πολυτελές αυτοκίνητο, που σκότωσε γιαγιά και εγγονό, την παρουσία της οποίας είχε αποκρύψει αρχικά ο 28χρονος, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της αστυνομίας, στην κατάθεσή της περιγράφει με συγκλονιστικές λεπτομέρειες τις τραγικές στιγμές και την στάση του οδηγού μετά την παράσυρση.

Αρχικά, η 20χρονη, περιγράφει πως του είπε να χαμηλώσει ταχύτητα, κάτι που δεν έκανε. Αφού χτύπησε την 67χρονη και το 15 μηνών αγόρι, βγήκε από το αυτοκίνητο κοίταξε τι είχε κάνει και μπήκε ξανά στο πολυτελές όχημα. Παρότι η 20χρονη, όπως καταθέτει του φώναζε να σταματήσουν και να ειδοποιήσουν την αστυνομία, εκείνος την αγνόησε ανέπτυξε ταχύτητα και την άφησε στο σπίτι της που ήταν σε κοντινή απόσταση. Στη συνέχεια όπως αναφέρουν αξιωματικοί της αστυνομίας που ασχολούνται με την υπόθεση, ο 28χρονος κατευθύνθηκε προς το σπίτι του και στην συνέχεια έπεσε στη θάλασσα.

Ο συνήγορος υπεράσπισής του έκανε λόγο για απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ αξιωματικοί της αστυνομίας αναφέρουν πως στο συγκεκριμένο σημείο ελλιμενιζόταν σκάφος που ανήκει στην οικογένειά του, χωρίς να αποκλείουν την περίπτωση διαφυγής του με αυτό.

Αίγιο τροχαίο: Σε ψυχιατρική κλινική ο 28χρονος

Ο άνδρας νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ, σύμφωνα με τους δικηγόρους του. “Είμαι συντετριμμένος και αναλαμβάνω την πλήρη υπαιτιότητα του δυστυχήματος, αναλαμβάνω το σύνολο της ευθύνης που μου αναλογεί. Δεν είχα σκοπό να εγκαταλείψω τη γυναίκα και το μωρό, έπαθα κρίση πανικού γι’ αυτό και νοσηλεύομαι σε ψυχιατρείο. Ζητώ συγγνώμη και δίνω χείρα φιλίας στην οικογένεια των θυμάτων, να τη στηρίξουμε με όποιο τρόπο μπορούμε” δήλωσε.

Επικοινωνία με την οικογένεια του μωρού και της 67χρονης έτσι ώστε να έρθουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, ζητάει η οικογένεια του 28χρονου. “Η εντολή την οποία έχω αλλά είναι και δική μου νομική επιλογή είναι να προσπαθήσουμε να συμπαρασταθούμε στην οικογένεια των θυμάτων με τον οποιονδήποτε τρόπο, να αποφύγουμε την οποιαδήποτε σκληρή δικαστική αντιπαράθεση” δήλωσε ο συνήγορος του οδηγού, Αλέξης Κούγιας.

“Έχουμε καταρρεύσει οικογενειακώς, έχουμε όλοι υποστεί ψυχικό σοκ. Η σκέψη μας είναι στην οικογένεια των θυμάτων” είπε η μητέρα του 28χρονου.

Αίγιο τροχαίο: Με ιλιγγιώδη ταχύτητα έτρεχε ο οδηγός του αυτοκινήτου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις