Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ – Σλόβαν 3-2: Ευρώπη τέλος! (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΚ – Σλόβαν 3-2: Ευρώπη τέλος! (vid)

ΠΑΟΚ - Σλόβαν 3-2: Αποτυχία για τον ΠΑΟΚ που νίκησε 3-2 την Σλόβαν στην Τούμπα και ενώ ονειρευόταν σεντόνι στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα παίξει ούτε στο Γιουρόπα

ΠΑΟΚ – Σλόβαν 3-2: Όποια δικαιολογία και να χρησιμοποιήσουν στον ΠΑΟΚ μετά τον αποκλεισμό στην Ευρώπη δεν πρόκειται να πείσουν κανέναν. Η ίδια ομάδα που είχε κοιτάξει στα μάτια τον Άγιαξ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν μπόρεσε να αποκλείσει την Σλόβαν Μπρατισλάβας στο Γιουρόπα. Κακά τα ψέματα, το επίπεδο μιας ομάδας αλλάζει μόνο όταν παίζει στην Ευρώπη. Και ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε να βρίσκεται τουλάχιστον στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της Γηραιάς ηπείρου.

Το χειρότερο μάλιστα για τον ΠΑΟΚ είναι ότι θα διατηρήσει πολύ χαμηλά τη βαθμολογία του στο ranking της UEFA, οπότε δεν θα είναι εύκολο ούτε στο μέλλον να περιμένει μια καλή κλήρωση. Η φετινή αποτυχία στην Ευρώπη θα του στοιχίσει πολύ και είναι κάτι που θα φανεί στο μέλλον, ακόμη και αν καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα για δεύτερη συνεχή σεζόν. Δυστυχώς, ο Αμπέλ Φερέιρα και οι παίκτες του αποπροσανατολίστηκαν μετά τoν δεύτερο αγώνα με τον Άγιαξ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ ήθελε να μπει από νωρίς και να κυνηγήσει ένα γκολ για να ισοφαρίσει το σκορ με το οποίο είχε ηττηθεί στο πρώτο ματς στη Σλοβακία. Αντ’ αυτού δέχτηκε εκείνος την ψυχρολουσία στο 37′, όταν με ένα τρομερό σουτ του Μεντβέντεφ οι φιλοξενούμενοι πήραν από το πουθενά το προβάδισμα. Ο «δικέφαλος» είχε στο πρώτο μέρος την υπεροχή αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά. Και αναγκαστικά στο δεύτερο μέρος άρχισε να τρέχει…

Ιδανική ανατροπή

Το γεγονός ότι χρειαζόταν τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν φυσικό να προκαλέσει μεγάλο άγχος. Παρόλα αυτά στο 49′ ο Λημνιός και ο Σβιντέρσκι στο επόμενο λεπτό έκαναν την ανατροπή. 2-1 και η Τούμπα πήρε φωτιά. Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν ακόμη ένα, αλλά όπως φάνηκε δεν ήταν η μέρα του. Αντί να το πετύχει και να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση, το δέχτηκε στο 61′ από τον Ντε Μάρκο, σε μια φάση που κοιμήθηκε όλη η άμυνα. Το τελικό 3-2 έγινε στο 87′ από τον Γιαννούλη και στο υπόλοιπο διάστημα μόνο ο Άκπομ πλησίασε στο 4-2 που έδινε πρόκριση.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι (64′ Μίσιτς), Ελ Καντουρί (31′ Ντούγκλας), Λημνιό, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (46′ Σβιντέρφσκι), Άκπομ.

ΣΛΟΒΑΝ (Γιαν Κόζακ): Γκρέιφ, Ντε Γκαμπς, Μόχα, Σποράρ, Ιμπραίμ(68′ Νονό), Αμπένα, Μεντβέντεφ, Χόλμαν(88′ Ρατάο), Μποζίνκοφ, Μπάιριτς (78′ Σουκότσκι), Ντε Μάρκο.

Φερέιρα: «Η πρόκριση χάθηκε στη Σλοβακία»

Με την τύχη του και την απόδοση του ΠΑΟΚ στο πρώτο ματς εκτός έδρας τα είχε ο Αμπέλ Φερέιρα μετά τη λήξη του αγώνα. Στις δηλώσεις του τόνισε: «Είναι τεράστια η απογοήτευση. Συνέβη αυτό που δε θέλαμε. Φάγαμε γκολ στο πρώτο σουτ του αντιπάλου από τα 40 μέτρα. Είχαμε προετοιμαστεί για την πεντάδα της άμυνας του αντιπάλου. Λειτούργησε καλά στο δεύτερο ημίχρονο το πλάνο μας. Γίναμε επιθετικοί, πετύχαμε τρία γκολ, είχαμε την ατυχία του τραυματισμού του Ντούγκλας που χτύπησε. Ο αντίπαλος πάλι με δόση τύχης έβαλε και δεύτερο γκολ. Η αίσθησή μου είναι πως η πρόκριση χάθηκε στην Σλοβακία. Δεχτήκαμε και εδώ δύο γκολ και αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις