Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Εθνική ποδοσφαίρου: Άφησε έξω τον Μήτρογλου, πήρε Παυλίδη και Βρουσάι
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εθνική ποδοσφαίρου: Άφησε έξω τον Μήτρογλου, πήρε Παυλίδη και Βρουσάι

Εθνική ποδοσφαίρου: Εκπλήξεις επιφύλαξε στην πρώτη επιλογή της αποστολής της Εθνικής ποδοσφαίρου ο Τζον Φαν Σιπ που κάλεσε τους δύο επιθετικούς της Βίλεμ, αλλά άφησε εκτός τον στράικερ της Αϊντχόφεν

Εθνική ποδοσφαίρου: Εκπλήξεις επιφύλαξε ο Τζον Φαν Σιπ στις πρώτες του επιλογές ως ομοσπονδιακός προπονητής για τα παιχνίδια της Εθνικής με τη Φινλανδία (Πέμπτη 5/9, Τάμπερε) και το Λιχτενστάιν (Κυριακή 8/9, ΟΑΚΑ) στο πλαίσιο της 5ης και 6ης αγωνιστικής αντίστοιχα για τα προκριματικά του Euro 2020. Ο Ολλανδός προπονητής άφησε εκτός τον Κώστα Μήτρογλου, που είναι αναμφίβολα ο πιο ικανός και έμπειρος επιθετικός που διαθέτει, παρόλο που αποκτήθηκε πρόσφατα από την Αϊντχόφεν και τον ξέρει καλά.

Αντίθετα, ο Φαν Σιπ προτίμησε να πάρει τους «Ολλανδούς» Βαγγέλη Παυλίδη και Μάριο Βρουσάι που έχουν κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα με τη Βίλεμ. Τέσσερα γκολ ο πρώτος, ένα ο δεύτερος με την ομάδα τους να βρίσκεται μόνη πρώτη στην κορυφή του πρωταθλήματος μετά τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές. Ο Παυλίδης έκανε τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και ανήκει στην ολλανδική ομάδα, ενώ ο Βρουσάι έχει δοθεί δανεικός από τον Ολυμπιακό. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δυο τους έχουν εξαιρετική συνεργασία στο ξεκίνημα της σεζόν.

Εκτός ρυθμού ο Μήτρογλου

Ο Μήτρογλου έμεινε εκτός επειδή δεν έχει βρει ακόμη ρυθμό, σύμφωνα με την ανεπίσημη δικαιολογία, με συνέπεια να κληθούν ο Κουλούρης και ο Παυλίδης για τη γραμμή κρούσης. Επιστροφή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και για τον Γιάννη Φετφατζίδη, ο οποίος καλείται για πρώτη φορά μετά τις αναμετρήσεις με Ουγγαρία και Φινλανδία για το UEFA Nations League. Η πρώτη συγκέντρωση και προπόνηση είναι την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου  στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

Οι ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Φαν Σιπ είναι οι εξής: Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Μπενφίκα), Βασίλης Μπάρκας (ΑΕΚ), Αλέξανδρος Πασχαλάκης (ΠΑΟΚ), Βασίλης Τοροσίδης (Ολυμπιακός), Μιχάλης Μπακάκης (ΑΕΚ), Κώστας Τσιμίκας (Ολυμπιακός), Κώστας Σταφυλίδης (Χόφενχαϊμ), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Άρσεναλ), Δημήτρης Σιόβας (Λεγανές), Κώστας Μανωλάς (Νάπολι), Μανώλης Σιώπης (Αλάνιασπορ), Ανδρέας Μπουχαλάκης (Ολυμπιακός), Δημήτρης Κουρμπέλης (Παναθηναϊκός), Κάρλος Ζέκα (Παναθηναϊκός), Ανδρέας Σάμαρης (Μπενφίκα), Γιώργος Μασούρας (Ολυμπιακός), Δημήτρης Πέλκας (ΠΑΟΚ), Πέτρος Μάνταλος (ΑΕΚ), Μάριος Βρουσάι (Βιλέμ), Δημήτρης Κολοβός (Παναθηναϊκός), Γιάννης Φετφατζίδης (Άρης), Ευθύμης Κουλούρης (Τουλούζ), Βαγγέλης Παυλίδης (Βίλεμ).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις