Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

26

Ιανουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Φεστιβάλ Βιβλίου: Από 30 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φεστιβάλ Βιβλίου: Από 30 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου

Φεστιβάλ Βιβλίου: Μια γιορτή του βιβλίου.

Φεστιβάλ Βιβλίου: Την Παρασκευή 30 Αυγούστου ανοίγει τις πύλες του το 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου. Έως τις 15 Σεπτεμβρίου, οι υπαίθριοι χώροι στο Ζάππειο θα είναι ανοιχτοί για να φιλοξενήσουν χιλιάδες τίτλους βιβλίων. Το φετινό Φεστιβάλ Βιβλίου είναι αφιερωμένο στη λογοτεχνία, που εμπνέει και πρωταγωνιστεί στο θέατρο, τον κινηματογράφο, τη μουσική σκηνή. Σε αυτό το πλαίσιο στον δροσερό κήπο του Ζαππείου θα γίνουν διαδραστικές συζητήσεις και ομιλίες, θα στηθούν στρογγυλά τραπέζια και θεατρικά δρώμενα. Στόχος οι επισκέπτες να κατανοήσουν τους λόγους της τεράστιας απήχησης των λογοτεχνικών έργων στους καλλιτεχνικούς κύκλους των θεατρικών, κινηματογραφικών και μουσικών σκηνών.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί μια εκτενής σειρά παράλληλων εκδηλώσεων. Αυτές περιλαμβάνουν συναυλίες, προβολές αρχειακού υλικού κ.λπ. Οι τελευταίες θα διανθίσουν το Φεστιβάλ και θα προσδώσουν σε αυτό, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας, μία εορταστική, πολιτιστική νότα.

Ένας σταθερός θεσμός

Το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι ένας θεσμός που για πολλές δεκαετίες εμπλουτίζει και αναβαθμίζει την πολιτιστική ζωή της πόλης. Το 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και η επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων – Ζάππειο Μέγαρο. Συνεργάζονται ακόμη η ΕΡΤ, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Θέατρο Τέχνης «Καρόλου Κουν», το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο και το Αναλόγιο Φέστιβαλ. Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις