Βάσεις σχολών 2019: Το τηλεφώνημα έκπληξη του Μητσοτάκη σε μαθητή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βάσεις σχολών 2019: Το τηλεφώνημα έκπληξη του Μητσοτάκη σε μαθητή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Βάσεις σχολών 2019: Ο Γιάννης Ιατρού πέρασε πρώτος στην Ιατρική Αθηνών και άκουσε στην... άλλη γραμμή τον Έλληνα πρωθυπουργό.

28.08.2019 | 06:07

Βάσεις σχολών 2019: Ένα απροσδόκητο τηλεφώνημα δέχθηκε ο πρώτος επιτυχόντας στην Ιατρική Αθηνών, Γιάννης Ιατρού. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά το απόγευμα, με τον πρώτο επιτυχόντα στην Ιατρική Αθηνών, Γιάννη Ιατρού, προκειμένου να τον συγχαρεί για την εξαιρετική επίδοσή του στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, τον ρώτησε πώς απέκτησε ενδιαφέρον για την Ιατρική, ζήτησε να μάθει τους στόχους του για το μέλλον και του ευχήθηκε «καλή αρχή» στη φοιτητική ζωή που ξεκινά για εκείνον σε λίγες ημέρες. Ο Γιάννης Ιατρού πέρασε πρώτος στην Ιατρική Αθηνών και η Σοφία Βασιλείου δεύτερη με 19.753 μόρια και 19.720 αντίστοιχα. «Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα, ήξερα ότι τα έχω πάει καλά, αλλά μου ήρθε σαν αστροπελέκι σήμερα», είπε ο Γιάννης.

Βάσεις σχολών 2019: Συγχαρητήρια της Κεραμέως

Το δικό της μήνυμα προς όσους πέτυχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και προς όλους όσοι δεν τα κατάφεραν φέτος, έστειλε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Θέλω να συγχαρώ όλους τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Θερμά συγχαρητήρια και στους εκπαιδευτικούς και στις οικογένειές σας που σας στήριξαν σε αυτή τη δύσκολη διαδρομή. Τα φοιτητικά χρόνια είναι χρόνια εμπειριών. Χρόνια απόκτησης γνώσεων, δεξιοτήτων, πλούσιων παραστάσεων. Σας εύχομαι να ζήσετε αυτά τα χρόνια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Η Νίκη Κεραμέως στη συνέχεια απευθύνθηκε και προς «όλους εκείνους οι οποίοι δεν πέτυχαν τον στόχο τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις», οι οποίοι υπολογίζονται στο 23% των υποψηφίων.

«Σας ενθαρρύνω να δείτε αυτή τη στιγμή ως ευκαιρία, ως πρόκληση για την επόμενη επιτυχία σας. Με εργατικότητα, φιλοδοξία και πείσμα, είμαι σίγουρη ότι θα εκπληρώσετε τον επόμενο στόχο που θα θέσετε στον εαυτό σας» προσέθεσε η υπουργός Παιδείας, ενώ το μήνυμά της για τις Πανελλαδικές καταλήγει ως εξής:

«Η Κυβέρνηση είναι κοντά και σε όλους εκείνους οι οποίοι θα συνεχίσουν στην κατεύθυνση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Στόχος μας είναι μια Ελλάδα που δίνει ευκαιρίες και εξασφαλίζει τα μέσα σε όσους επιθυμούν τη γνώση και την προκοπή και προσπαθούν για ένα καλύτερο μέλλον».

Βάσεις σχολών 2019: Το μήνυμα της υπουργού Παιδείας για τις Πανελλαδικές

Exit mobile version