Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν – Πούτιν: Ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε… τζάμπα παγωτό (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν – Πούτιν: Ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε… τζάμπα παγωτό (vid)

Ερντογάν - Πούτιν: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν παρουσίασε με υπερηφάνεια στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το νέο τύπου stealth μαχητικό αεροσκάφος της Ρωσίας.

Ερντογάν – Πούτιν: Αν και στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, ο Ερντογάν…. ήθελε παγωτό. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε έκθεση στη Μόσχα, αλλά δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο ρωσικό παγωτό. Κι έτσι, ζήτησε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν να… τον κεράσει.  Οι πρόεδροι της Τουρκίας και της Ρωσίας επισκέφθηκαν την έκθεση αεροναυπηγικής στη Μόσχα (MAKS 2019), στο πλαίσιο του ταξιδιού του Ερντογάν στη ρωσική πρωτεύουσα. Αφού είδαν τα εκθέματα, είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν απολαμβάνοντας παγωτό. Αφού διάλεξαν τι γεύση ήθελαν ο καθένας, η γυναίκα που τους έδωσε τα παγωτά τους ενημέρωσε ότι ο λογαριασμός ήταν 210 ρούβλια (3,20 δολάρια).

Ο Ερντογάν μάλιστα δεν είχε καν το τακτ να κάνει πως ψάχνει την τσέπη του, έτσι, για τα μάτια του κόσμου. Γύρισε στον Πούτιν και τον ρώτησε: «Θα πληρώσεις και για εμένα;». «Ναι, βέβαια θα πληρώσω. Άλλωστε, είσαι καλεσμένος μας», ήταν η απάντηση του Ρώσου προέδρου. Ο Πούτιν έδωσε ένα χαρτονόμισμα των 5.000 ρουβλιών και ζήτησε από την πωλήτρια να δώσει τα ρέστα στον υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας, Ντένις Μαντούροφ, που στεκόταν δίπλα του. «Για να στηρίξουμε την ανάπτυξη της αεροναυπηγικής», ήταν η εξήγηση του Πούτιν και όσοι ήταν γύρω τους γέλασαν, σύμφωνα με το RT.

Κατά τα φαινόμενα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι λάτρης του ρωσικού παγωτού. Εξάλλου, τον Ιούνιο αυτή η λιχουδιά ήταν το δώρο που είχε κάνει στον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, για τα 66α γενέθλιά του, κατά τη διάρκεια Διάσκεψης στο Τατζικιστάν.

Ερντογάν – Πούτιν: Βίντεο

Ερντογάν – Πούτιν: Σε Su-57

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της βόλτας τους στην έκθεση, ο Ερντογάν ρώτησε κάποια στιγμή αν διατίθεται προς πώληση το Su-57. «Μπορείς να αγοράσεις», του απάντησε χαμογελώντας ο Πούτιν, σύμφωνα με το Bloomberg. Ο Τούρκος πρόεδρος είδε το συγκεκριμένο μαχητικό και εν δράσει, καθώς παρακολούθησε πτήσεις επίδειξης.

Ερντογάν: Το δολοφονικό βλέμμα στον πωλητή, όταν αγόρασε κάστανα

Ο διάλογος του Ερντογάν με Τούρκο καστανά στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Μάη, είχε γίνει viral. Ο Τούρκος πρόεδρος, θέλοντας να δείξει ότι είναι κοντά στον λαό, περπάτησε για ώρα στην Οδό του Πέραν, ενώ ανέβηκε και στο παραδοσιακό τραμ. Στη συνέχεια, σταμάτησε σε έναν πλανόδιο καστανά, για να αγοράσει κάτι να φάει.

Αφού αγόρασε πέντε σακουλάκια με κάστανα, ο Τούρκος πρόεδρος ρώτησε, όπως ήταν αναμενόμενο, πόσα χρωστά. «Τίποτα δεν χρωστάτε πρόεδρε» ήταν η απάντηση του καστανά. Ο Ερντογάν δεν σήκωνε κουβέντα. «Τι λες τώρα, δεν γίνεται! Μου έδωσες πέντε σακουλάκια κάστανα και θα μου πεις την κανονική τους τιμή», απάντησε ο πρόεδρος.

«Εγώ σας έδωσα 700 γραμμάρια και κάνουν 70 λίρες», είπε στον Ερντογάν, ο οποίος έδειχνε να εκπλήσσεται δυσάρεστα από την τιμή. «Πόσο πουλάς το κιλό;» ρώτησε τον πλανόδιο πωλητή ο Ερντογάν, για να λάβει την απάντηση «100 λίρες», ενώ στη συνέχεια τον… ξαναρώτησε για την τιμή σαν να μην πίστευε στα αφτιά του. Τελικά, ο «σουλτάνος» έβγαλε χρήματα να πληρώσει, αφού πρώτα έριξε ένα… «δολοφονικό» βλέμμα στον πωλητή. Μάλλον πάλι… βγήκαν τσάρκα τα καβούρια στις τσέπες του!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις