Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός: Έναν μήνα εκτός δράσης ο Σεμέδο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός: Έναν μήνα εκτός δράσης ο Σεμέδο

Ολυμπιακός: Μεγάλη «πληγή» για τον Ολυμπιακό ο τραυματισμός του Ρούμπεν Σεμέδο που χάνει τουλάχιστον την πρεμιέρα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ

Ολυμπιακός: Ανάμεσα σε τόση χαρά μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, υπήρχε και μια μεγάλη… πληγή. Ο τραυματισμός του Ρούμπεν Σεμέδο ήταν το γεγονός που επισκίασε τη χαρά στο Κράσνονταρ. Ο Πορτογάλος σέντερ μπακ υπέστη μια κάκωση στο μηνίσκο, η οποία φαίνεται ότι θα τον κρατήσει για περίπου έναν μήνα εκτός δράσης. Αυτό σημαίνει ότι θα χάσει τουλάχιστον το ματς της πρεμιέρας των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ στις 17 ή 18 Σεπτεμβρίου και μαζί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Παρόλα αυτά τα επίσημα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας δεν έχουν γίνει γνωστά, ώστε να υπάρχει μια τελεσίδικη εκτίμηση. Επίσης, είναι κάτι που θα εξαρτηθεί και από το διάστημα της αποθεραπείας. Ωστόσο, αρχές Οκτωβρίου θεωρείται πολύ πιθανό να προλάβει το δεύτερο ματς για τη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ταυτόχρονα δεν μπορεί να τον υπολογίζει και ο Φερνάντο Σάντος για τις υποχρεώσεις της Πορτογαλίας την προσεχή εβδομάδα.

Κλείνει Μπενζιά ο Ολυμπιακός

Η πρόκριση στους ομίλους πάντως φέρνει και μεταγραφές. Ήδη ο Ολυμπιακός ήρθε σε συμφωνία με τη Λιλ για την απόκτηση του Γιασίν Μπενζιά υπό τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο. Ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός αναμένεται την Πέμπτη (29/08) στην Αθήνα προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει το συμβόλαιό του. Ο Μπενζιά θα βρει στο λιμάνι και δύο πρώην συμπαίκτες του. Πρόκειται για τον συμπατριώτη του Χιλάλ Σουντανί, με τον οποίο έχουν αγωνιστεί στην Εθνική Αλγερίας και τον Ματιέ Βαλμπουενά, που ήταν συμπαίκτης του πέρυσι στη Φενέρμπαχτσε.

Μπορεί να μην μοιάζει με τον Κώστα Φορτούνη στα χαρακτηριστικά, ωστόσο προορίζεται ουσιαστικά για να καλύψει το κενό του. Ο Μπενζιά μεγάλωσε στις ακαδημίες της Λιόν και το 2015 πωλήθηκε στη Λιλ αντί ενός εκατ. ευρώ. Στη Φενέρμπαχτσε αγωνίστηκε σε 13 ματς πρωταθλήματος, αλλά μόνο στα οκτώ από αυτά ήταν στο βασικό σχήμα. Ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν σύμφωνος από την πρώτη στιγμή για την απόκτησή του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις