Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Νικ Κύργιος: Δεν βάζει μυαλό και πάει για τριετή αποκλεισμό (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νικ Κύργιος: Δεν βάζει μυαλό και πάει για τριετή αποκλεισμό (vid)

Νικ Κύργιος: «Διεφθαρμένη» χαρακτήρισε την ATP ο Νικ Κύργιος και κινδυνεύει με αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις ακόμη και για τρία χρόνια - Νίκησε πάντως στον πρώτο γύρο του US Open τον Αμερικανό Τζόνσον

Νικ Κύργιος: Αντί να χαρεί και να πανηγυρίσει τη νίκη του στον πρώτο γύρο του US Open με αντίπαλο τον Αμερικανό Στιβ Τζόνσον, ο Νικ Κύργιος έδειξε πάλι το πόσο ανώριμος είναι. Τόσο στη διάρκεια του αγώνα όσο και μετά από το φινάλε ο 24χρονος Ελληνοαυστραλός τα έβαλε με όλους. Πρώτα με τον εαυτό του για το άθλημα που διάλεξε ως επάγγελμα (σ.σ. είναι χαρακτηριστικό το βίντεο που μονολογεί), έπειτα με τον διαιτητή και στη συνέντευξη Τύπου με την ATP που τη χαρακτήρισε «διεφθαρμένη».

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Ο Κύργιος, νούμερο 30 στην παγκόσμια κατάταξη, νίκησε 3-0 σετ (6-3, 7-6, 6-4) τον Τζόνσον που είναι στο νούμερο 86. Κάποια στιγμή στη διάρκεια του αγώνα πήγε προς την κάμερα και άρχισε να λέει: «Δεν θα μπορούσες να διαλέξεις ποιο βαρετό άθλημα για επάγγελμα». Όσοι τον άκουγαν φυσικά εκείνη την ώρα, έβαλαν τα γέλια. Λίγο αργότερα είχε σειρά ο διαιτητής. Ο Κύργιος παραπονέθηκε ότι άφησε να σουλατσάρουν οι θεατές στις κερκίδες την ώρα που έκανε σερβίς. Ο διαιτητής του απάντησε «εγώ κοιτούσα εσένα», αλλά ο ιδιόρρυθμος τενίστας δεν ηρέμησε.

Τζόνσον: «Θες να παίξουμε γαμ… τένις ή να κάνουμε σόου;»

Οι κάμερες βέβαια που καταγράφουν τα πάντα, συνέλαβαν και τον Τζόνσον να λέει τα δικά του στον Κύργιο κάποια στιγμή. «Θες να παίξουμε γαμ… τένις ή να κάνουμε σόου;» Ο Ελληνοαυστραλός όμως συνέχισε να τα… χώνει στον διαιτητή. Και λίγο μετά το τέλος του αγώνα, στη συνέντευξη Τύπου, περιέλαβε την ATP. Του δόθηκε πάντως η αφορμή με τις ερωτήσεις που του έκαναν οι δημοσιογράφοι, που θυμήθηκαν το πρόσφατο πρόστιμο που του επιβλήθηκε.

“Η ΑΤΡ είναι διεφθαρμένη, άρα δεν με απασχολεί και πολύ. Αλλά γιατί μιλάμε για κάτι που έγινε πριν από τρεις εβδομάδες, ενώ διέλυσα κάποιον στον πρώτο γύρο του US Open;” ήταν η αντίδραση του Κύργιου, η οποία δεν θα περάσει απαρατήρητη. Αντιθέτως, προκάλεσε την άμεση αντίδραση της ATP η οποία ανακοίνωσε ότι θα κάνει έρευνα για το θέμα. Με βάση όσα συνέβησαν πρόσφατα, ο Κύργιος κινδυνεύει με νέα «καμπάνα» που ξεκινάει από πρόστιμο ύψους 100.000 δολαρίων και μπορεί να φτάσει ακόμη και σε αποκλεισμό από διοργανώσεις μέχρι τρία χρόνια.

Στη συνέχεια ο ίδιος μέσω social media έκανε λόγο για λανθασμένη επιλογή λέξεων, τονίζοντας ότι ήθελε να επισημάνει τη διαφορά που υπάρχει στην αντιμετώπιση των αθλητών από την ATP. “Ξέρω ότι δεν είμαι τέλειος και αναγνωρίζω ότι έπρεπε να τιμωρηθώ και να δεχθώ πρόστιμα, ωστόσο περιμένω συνέπεια και δικαιοσύνη κάτι που μέχρι στιγμής δεν συμβαίνει” πρόσθεσε μεταξύ άλλων στην προσπάθειά του να δικαιολογηθεί.

https://twitter.com/ESPNAusNZ/status/1166573137011630080?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1166573137011630080&ref_url=https%3A%2F%2Fpolitis.com.cy%2Fathlitika%2Ftenis%2Fo-kyrgios-varietai-to-tenis-kai-ta-vazei-me-ton-eayto-toy-video%2F

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις