Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κράσνονταρ – Ολυμπιακός 1-2: «Οπλισμένος» ο θρύλος στ’ αστέρια (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κράσνονταρ – Ολυμπιακός 1-2: «Οπλισμένος» ο θρύλος στ’ αστέρια (vid)

Κράσνονταρ - Ολυμπιακός 1-2: Πανηγυρική πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για τον Ολυμπιακό που νίκησε στη Ρωσία την Κράσνονταρ με 2-1 και είχε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ

Κράσνονταρ – Ολυμπιακός 1-2: Την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με εμφατικό τρόπο σφράγισε ο Ολυμπιακός που νίκησε την Κράσνονταρ και στη Ρωσία, αυτή τη φορά με 2-1, έπειτα από το εντυπωσιακό 4-0 του πρώτου αγώνα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Πέντε νίκες και μία ισοπαλία σε τρεις προκριματικούς γύρους ήταν για τους «ερυθρόλευκους» ο απολογισμός. Και δέχτηκαν μόνο ένα γκολ σε αυτό το διάστημα, ενώ αγωνίστηκαν χωρίς τον φυσικό τους ηγέτη, τον τραυματία Κώστα Φορτούνη.

Το «είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό» που τραγουδούσαν όλοι μαζί ένα κουβάρι οι παίκτες του Ολυμπιακού αμέσως μετά τη λήξη, αποδεικνύει το πόσο δεμένη είναι η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Απόλυτα συγκεντρωμένη από την αρχή μέχρι το τέλος σε αυτή την πορεία, αλλά και στο τελευταίο παιχνίδι με την Κράσνονταρ. Παρόλο μάλιστα που δέχτηκε πρώτη γκολ στο 10′ από τον Ούτκιν, βρήκε τον τρόπο να ανατρέψει την κατάσταση και να προσθέσει κι άλλους πόντους στην προσπάθεια της Ελλάδας να ξεπεράσει στη γενική βαθμολογία της UEFA την 15η Κύπρο.

Ο «killer» Ελ Αραμπί

Ο Μαρτίνς χρησιμοποίησε στην ενδεκάδα τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης, διότι 20 λεπτά πριν από τη σέντρα ο Γκερέρο, που ήταν η αρχική του επιλογή, ένιωσε ενοχλήσεις. Ο Μαροκινός επιθετικός μπήκε στο γήπεδο και πέτυχε και τα δύο γκολ των «ερυθρόλευκων» αποδεικνύοντας ότι είναι στυγνός σκόρερ. Το πρώτο στο 11′, το οποίο ήταν αρκετό για να κόψει τα πόδια των αντιπάλων, όταν κοντρολάρισε με το δεξί και εκτέλεσε με το αριστερό, απέναντι στον πεσμένο στο έδαφος γκολκίπερ Κρίτσιουκ.

Σε εκείνο το σημείο ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι και κρίθηκε η πρόκριση. Όταν λίγο αργότερα στο 32′ έφυγε και ο Σουλεϊμάνοβ από το γήπεδο λόγω τραυματισμού, η απογοήτευση των γηπεδούχων ήταν ξεκάθαρη. Ο Ελ Αραμπί έκανε το 2-1 στο 48′, με τον Βαλμπουενά να πιστώνεται την ασίστ και να φτάνει τις τέσσερις σε έξι ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ. Από εκεί και πέρα το σκορ θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις με την υπεροχή που είχε ο Ολυμπιακός και τις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Τραυματίστηκε ο Σεμέδο

Το μόνο πρόβλημα από το ματς με την Κράσνονταρ ήταν ο τραυματισμός του Σεμέδο που έφυγε από το γήπεδο στο 65′. Ο Πορτογάλος σέντερ μπακ θα βγάλει την Τετάρτη μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί αν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι σοβαρό. Είναι ο μόνος από όσους αποχώρησαν που ανησυχεί το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού.

ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ (Σεργκέι Ματβέεβ): Κρίτσιουκ, Πέτροφ (56’ Σκόπιντσεφ), Στότσκι, Φιόλουσον, Σπάγιτς, Βιλένα, Όλσον, Ούτκιν (67’ Ιγκνατίεβ), Σουλεϊμάνοβ (32’ Ναμλί), Βάντερσον, Μπεργκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέντρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο (65’ Σισέ), Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά, Ποντένσε (83’ Καμαρά), Μασούρας, Ελ Αραμπί (73’ Σουντανί).

Μαρτίνς: «Επική πρόκριση»

Παρά το γεγονός ότι είναι πάντοτε προσγειωμένος και μετρημένος, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του για την πρόκριση στους ομίλους. Ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε στις δηλώσεις του:

«Σημασία έχει ότι προκριθήκαμε, ήταν ο στόχος μας. Δουλέψαμε πάρα πολύ και για αυτό είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που το πετύχαμε. Είναι μια επική πρόκριση απέναντι σε μια ομάδα που παλεύει για το πρωτάθλημα στη Ρωσία. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες μου που πάλεψαν σε όλα τα ματς και έδωσαν τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Στους φιλάθλους που ήταν στο πλευρό μας και μας στήριζαν αλλά και στον πρόεδρο.

Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Όλες οι ομάδες ήταν πολύ καλές. Και η Πλζεν και η Μπασάκσεχιρ και σήμερα η Κράσνονταρ. Σήμερα καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε στην πίεση των γηπεδούχων και στο γκολ που δεχτήκαμε. Είναι ακόμα μια μεγάλη βραδιά για τον Ολυμπιακό και συνέβη επειδή παίξαμε όπως έπρεπε αλλά και με τον τρόπο που θέλουμε. Θα απολαύσουμε τη σημερινή βραδιά. Όποια και αν είναι η κλήρωση θα είμαστε προετοιμασμένοι».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις