Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΑΕΚ – Κωστένογλου: «Η πίστη μπορεί να φέρει την ανατροπή»
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΕΚ – Κωστένογλου: «Η πίστη μπορεί να φέρει την ανατροπή»

ΑΕΚ - Κωστένογλου: Ο υπηρεσιακός προπονητής της ΑΕΚ Νίκος Κωστένουγλου δήλωσε έτοιμος για την προσπάθεια της ομάδας να ανατρέψει το εις βάρος της 3-1 από το πρώτο ματς με την Τράμπζονσπορ

ΑΕΚ – Κωστένογλου: Οι φίλοι της ΑΕΚ τον αποκαλούν χαϊδευτικά… «πάτερ» λόγω του ότι είναι βαθιά θρησκευόμενος. Ο Νίκος Κωστένογλου έχει εναποθέσει τις ελπίδες του για ανατροπή στον δεύτερο αγώνα με την Τράμπζονσπορ στην πίστη που νιώθει ο ίδιος και πιθανότατα περιμένει να αισθάνονται και οι παίκτες του. Είτε αυτή η πίστη έχει να κάνει με το Θεό, είτε με τις ικανότητές τους, η διαφορά ίσως να μην είναι μεγάλη. Το σίγουρο είναι ότι η αποστολή της «Ένωσης» πήγε στην Τραπεζούντα για να παλέψει για την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, παρά την ήττα με 3-1 στο πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Νίκου Κωστένογλου:

Για το ότι ανέλαβε την ΑΕΚ μετά την αποχώρηση του Καρντόσο:

“Βρίσκομαι εδώ και μήνες στον σύλλογο. Έχω υπάρξει ποδοσφαιριστής και προπονητής της ΑΕΚ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Μελισσανίδη για την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση. Είμαι προετοιμασμένος και μπορώ την κατάλληλη στιγμή να βοηθήσω όταν χρειαστεί. Ήρθε κάτι αναπάντεχο. Ο κύριος Μελισσανίδης μας έχει συνηθίσει να παίρνει έγκαιρες αποφάσεις. Αυτό έγινε και κλήθηκα να βοηθήσω”.

Για την αντίδραση της ΑΕΚ προκειμένου να διεκδικήσει την ανατροπή μετά την ήττα στο πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ:

“Μπορούμε να ανατρέψουμε τα δεδομένα. Πρέπει να νιώσουμε πως βρισκόμαστε σ’ έναν ιστορικό και ευλογημένο τόπο, πρέπει να έχουμε πίστη. Και η πίστη νικάει τα πάντα. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να έχουμε προσήλωση, πειθαρχία και κατάλληλη στρατηγική.Όσον αφορά το σώμα, η λογική λέει πως δεν μπορεί να αλλάξει τόσο γρήγορα. Γνωρίζουμε το  αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού. Ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες πρόκρισης.  Η λογική λέει, πως δεν είναι εφικτό. Θα περιμένουμε όμως αύριο για να διαπιστώσουμε αν όλα μπορούν να ανατραπούν, πέραν της λογικής”.

Για τις αλλαγές που σκέφτεται να κάνει:

“Είναι ένα ιδιόμορφο ματς. Δεν έχει τόσο σημασία στο ποδόσφαιρο ο σχηματισμός. Σημασία έχει πως θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε σύντομα, μια διαφορετική εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. Αυτό δεν είναι εφικτό με δυο προπονήσεις. Ας αφήσουμε όμως την… λογική. Στο ποδόσφαιρο σημαίνουν αναπάντεχα γεγονότα. Δεν είναι εύκολο. Την λέξη πίστη, αν την δούμε επιδερμικά, θα έχουμε μια τυπική αλλαγή. Θα ήθελα να δω μια ομάδα, για λογικά λεπτά, πως αντιμετωπίζει με διαφορετική προσέγγιση, σοβαρότητα, πειθαρχία, το ματς αυτό. Και κατόπιν θα αξιολογήσουμε την προσπάθεια. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε, πως ήρθαμε εδώ για μια τυπική διαδικασία”.

Για το αν μπορεί η ΑΕΚ να ανατρέψει την κατάσταση:

“Υπάρχει τρόπος για να κάνουμε την ανατροπή. Γι αυτό και βρισκόμαστε εδώ. Και θα προσπαθήσουμε μ’ όλες τις δυνάμεις να το αποδείξουμε. Τα λόγια όμως είναι εύκολα. Αυτό που δεν θέλω να δω είναι την απελπισία και την αμέλεια. Αυτά “σκοτώνουν” τον άνθρωπο”.

Για την εικόνα που περιμένει από τους παίκτες του:

“Να δω στην πράξη την λέξη πίστη. Για να επιβεβαιωθεί πως αυτή μετακινεί βουνά και νικά πάσης φύσεως τάξη”.

Μπακάκης: «Να δώσουμε την ψυχή μας»

Από την πλευρά των παικτών της ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου ήταν ο Μιχάλης Μπακάκης, ο οποίος τόνισε: «Έχουμε να ανατρέψουμε ένα δύσκολο σκορ, σε μια καυτή έδρα. Όμως με το που θα μπούμε μέσα, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τα πάντα. Δεν τα παρατάμε. Είναι ένα ματς που το θέλουμε πολύ. Ένα θετικό αποτέλεσμα θέλουμε. Και γιατί όχι, να κυνηγήσουμε και την πρόκριση. Το πιστεύουμε όλοι πως μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις