Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βάσεις 2019: Εκτιμήσεις Κεραμέως – Πού ανεβαίνουν οι Βάσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βάσεις 2019: Εκτιμήσεις Κεραμέως – Πού ανεβαίνουν οι Βάσεις

Βάσεις 2019: Καθοδικά κινούνται οι βάσεις στις περισσότερες σχολές με εξαίρεση τις οικονομικές σχολές, είπε στον ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Βάσεις 2019: Καθοδική τάση με εξαίρεση κυρίως οικονομικές σχολές κυρίως σε μεγάλες περιφέρειες και τις σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν οι βάσεις εισαγωγής, δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στον ΣΚΑΙ. Όπως είπε, καταγράφεται πτώση περίπου 100-200 μορίων στη Νομική, 200-300 μορίων στις Ιατρικές, 300-800 μορίων στις Πολυτεχνικές, 600 μορίων στις Παιδαγωγικές και 500-1000 μορίων στις Μαθηματικές.

Άνοδος καταγράφεται στην Πληροφορική κατά 300 μόρια αλλά και στις οικονομικές και αστυνομικές σχολές. Η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι τα αποτελέσματα αφορούν συνολικά 104.000 υποψηφίους με τους 80.000 από αυτούς να εισάγονται στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πρόσθεσε ακόμη ότι «το 23% των υποψηφίων εισάγεται στην πρώτη προτίμηση» ενώ οι γυναίκες έχουν πάλι την πρωτιά με ποσοστό 53% σε αντίθεση με το 46% των ανδρών.

Βάσεις 2019: Εκτιμήσεις και δηλώσεις Κεραμέως

Βάσεις 2019: Δείτε ΕΔΩ

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια το μεσημέρι της Τρίτης.

Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Επίσης την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε.

Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του υπουργείου.

Βάσεις 2019: Δεν κρίνονται τα πάντα με μια αποτυχία

Ο πολύπειρος εκπαιδευτικός αναλυτής και σύμβουλος σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης εξηγεί στο iefimerida ότι «τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά για αυτούς που αύριο, μετά την ανακοίνωση των Βάσεων 2019, θα στεναχωριούνται, καθώς θα νιώθουν ότι πέρασαν σε μια σχολή τέταρτης και πέμπτης επιλογής. Έχουν τύχει περιπτώσεις που να πηγαίνουν μουδιασμένοι σε μια τέτοια σχολή και τελικά να βρίσκουν ότι είναι εξαιρετική και πως κακώς δεν την είχαν βάλει ψηλά στο μηχανογραφικό» επισημαίνει.

O κ. Στρατηγάκης αναφέρει ότι δεν κρίνονται τα πάντα με τις Βάσεις 2019. «Δεν πρέπει να τρελαίνονται τα παιδιά. Θέλει ψυχραιμία. Αυτοί που δεν τα κατάφεραν θα πρέπει να κάνουν έναν απολογισμό για το τι πήγε στραβά. Γιατί κάτι πήγε στραβά. Δεν χάνονται τα πάντα από μία αποτυχία, αλλά μία αποτυχία πρέπει να είναι το έναυσμα για να κάνουμε κάτι διαφορετικά» λέει καταλήγοντας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις