Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εξάρχεια επιχείρηση: O Κώστας Αρβανίτης πάει το θέμα στην Ευρωβουλή – «Γροθιά στη δημοκρατία»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξάρχεια επιχείρηση: O Κώστας Αρβανίτης πάει το θέμα στην Ευρωβουλή – «Γροθιά στη δημοκρατία»

Εξάρχεια επιχείρηση: Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης καταδίκασε την επιχείρηση της αστυνομίας και έκανε λόγο για «γροθιά στην δημοκρατία και την ανθρωπιά».

Εξάρχεια επιχείρηση: Έντονα αντέδρασαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην επιχείρηση σκούπα που πραγματοποίησε η Αστυνομία, το πρωί της Δευτέρας, στα Εξάρχεια. Στην επιχείρηση, δεκάδες άνδρες της αστυνομίας με παρουσία εισαγγελικού λειτουργού μπήκαν σε τέσσερα υπό κατάληψη κοντά στην πλατεία Εξαρχείων και προχώρησαν σε αρκετές προσαγωγές, ενώ τα σπίτια, εξετάστηκαν εξονυχιστικά τόσο για ναρκωτικά όσο και οπλισμό. Συνολικά και στα τρία κτίρια βρέθηκαν 143 μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε ένα αξιοπρεπές κτίριο στο Μενίδι.

Kαι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης καταδίκασε την επιχείρηση της αστυνομίας και έκανε λόγο για «γροθιά στην δημοκρατία και την ανθρωπιά», ενώ ανακοίνωσε ότι θα φέρει το θέμα στο ευρωκοινοβούλιο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Οι επιχειρήσεις «σκούπα» συνάδουν πλήρως με την αντίληψη που έχουν οι νόμιμοι ιδιοκτήτες του Κράτους για ό,τι αυτοί κρίνουν ως διαφορετικό, προβληματικό, ατίθασο, φτωχό και φυσικά …ξένο.

Άλλωστε, η ποινικοποίηση της φτώχειας ήταν και είναι βασικό στοιχείο του ιδεολογικού οπλοστασίου των εκπροσώπων της δεξιάς και των παπαγάλων τους.

Σήμερα, με την συνδρομή του προπαγανδιστικού χορηγικού μηχανισμού του, ο πρώην υπουργός του Σημίτη και νυν του Μητσοτάκη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ως κεντρικός εκφραστής της μεταναστευτικής πολιτικής που σκοπεύει να ασκήσει -και ήδη ασκεί- η ελληνική άκρα δεξιά, προέβη σε ένα άθλιο επικοινωνιακό σόου που βασικό στοιχείο είχε τα φοβισμένα μάτια των μικρών παιδιών και την αγωνία των γονιών τους.

Από πλευράς μας, είχαμε καταγγείλει -ήδη από την πρώτη στιγμή- στην Επιτροπή Δικαιωμάτων (LIBE) τη διάλυση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και την υπαγωγή του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Τονίσαμε επανειλημμένως πως η προσφυγιά δεν είναι αστυνομικό θέμα και οι πρόσφυγες δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται ως απειλή.

Σκοπεύουμε να καταγγείλουμε στη LIBE τη σημερινή επιχείρηση-γροθιά στη δημοκρατία και την ανθρωπιά. Πρόκειται για μια πράξη παράνομη, που αντιβαίνει στις ευρωπαϊκές αξίες και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για την προστασία των ευάλωτων πληθυσμών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας σέρνει πόντο-πόντο μακριά απ’ την Ευρώπη.

Ο Κώστας Αρβανίτης για τις δηλώσεις Μπαλάσκα που προκάλεσαν σάλο

“Πόσο προοδευτική και δημοκρατική είναι μια αστυνομία που αντιμετωπίζει ανθρώπους ως σκουπίδια;” αναρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αρβανίτης κι έκανε την ακόλουθη ανάρτηση για τον Σταύρο Μπαλάσκα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις