Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βάσεις 2019 – αποτελέσματα ΓΕΛ ΕΠΑΛ: Δείτε στο υπουργείο Παιδείας (minedu)
ΠΙΟ... ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Βάσεις 2019 – αποτελέσματα ΓΕΛ ΕΠΑΛ: Δείτε στο υπουργείο Παιδείας (minedu)

Βάσεις 2019 - αποτελέσματα ΓΕΛ ΕΠΑΛ: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr.

Βάσεις 2019 – αποτελέσματα ΓΕΛ ΕΠΑΛ: Ένα ενδιαφέρον δημογραφικό στοιχείο για τις Βάσεις 2019 και τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων αποκάλυψε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για τις Βάσεις 2019, προκύπτει επικράτηση των γυναικών υποψηφίων έναντι των ανδρών. Στα επίσημα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας θα υπάρχουν και τα ποσοστά των υποψηφίων που έγραψαν κάτω από τη βάση.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που «έγραψαν» κάτω από τη βάση υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν το 25%. Σε ό,τι αφορά τα ΕΠΑΛ περίπου το 40% έγραψε κάτω από τη βάση στις Πανελλαδικές. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, οι Βάσεις 2019 αποκαλύπτουν ότι περίπου 8 στους 10 υποψηφίους περνούν σε κάποια πανεπιστημιακή σχολή. Η υπουργός Παιδείας συγκεκριμένα είπε ότι τα αποτελέσματα αφορούν σχεδόν 104.000 υποψηφίους εκ των οποίων οι 80.000 εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εξ αυτών, περίπου ένας στους τέσσερις (23%) περνά στη σχολή πρώτης προτίμησης.

Βάσεις 2019: Η Νίκη Κεραμέως στον ΣΚΑΙ το πρωί της Τρίτης

Βάσεις 2019: Πού μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματά σας

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν για τα αποτελέσματα τους μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα αποστάλθηκαν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια το μεσημέρι.

Επίσης, σήμερα ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (Αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα αποτελέσματα αυτά είναι αναρτημένα στην ίδια πλατφόρμα, των αποτελεσμάτων των εξετάσεων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Δείτε τις βάσεις εδώ

Πώς θα αποκτήσετε πρόσβαση:

Οι καταστάσεις έχουν αναρτηθεί στα σχολεία και δείχνουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τη σχολή εισαγωγής του και όχι το όνομά του.

Οι υποψήφιοι μπορούν. ωστόσο. να δουν και οι ίδιοι τα αποτελέσματα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα, θα μπορούν να δουν τα αποτελέσματα στην ειδική πλατφόρμα results.it.minedu.gov.gr:

α) πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους

β) πληκτρολογώντας τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο)

Κατεβάστε από εδώ τις βάσεις εισαγωγής

Κατεβάστε από εδώ το συγκριτικό των βάσεων

Βάσεις 2019: Αναλυτικά τα αποτελέσματα

ΒΑΣΕΙΣ — ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ 2017-ΗΜΕΡΗΣΙΑ — ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2019

ΒΑΣΕΙΣ — ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ 2018-ΗΜΕΡΗΣΙΑ — ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2019

ΒΑΣΕΙΣ — ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ — ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2019

ΒΑΣΕΙΣ — ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ) — ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2019

ΒΑΣΕΙΣ — ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ) — ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2019

ΒΑΣΕΙΣ — ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ — ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2019

ΒΑΣΕΙΣ — ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ — ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2019

ΒΑΣΕΙΣ — ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ — ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2019

ΒΑΣΕΙΣ — ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ — ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2019

Βάσεις 2019: Πτώση σε Ιατρική, Νομική, Φιλολογία και Μαθηματικό

Με τα βάση τα αποτελέσματα των βάσεων 2019, η βάση της Ιατρικής Σχολής Αθήνας διαμορφώνεται στα 18.724 μόρια, παρουσιάζοντας πτώση 305 μόρια σε σχέση με το 2018. Πέρυσι η Ιατρική ήταν στα 19.029. Αντίστοιχα η Νομική Αθήνας έχει βάση 18.013 μόρια, 206 μόρια λιγότερα από το 2018. Πιο σημαντική πτώση φέτος στο τμήμα Φιλολογίας Αθήνας με βάση στα 14.677 μόρια, με πτώση κατά 1.590 μόρια. Το ίδιο ισχύει και για το Μαθηματικό Αθήνας με την βάση να είναι 14.617 από 15.152 που ήταν πέρυσι. Δηλαδή με πτώση 525 μόρια.

Βάσεις 2019: Τι γίνεται στο Πολυτεχνείο

Στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών η βάση διαμορφώνεται στα 18.314, αυξημένη κατά 74 μόρια σε σχέση με το 2019, ενώ στο τμήμα Αρχιτεκτόνων η βάση είναι στα 19.050, παρουσιάζοντας πτώση 284 μόρια συγκριτικά με πέρυσι.

Βάσεις 2019: Οι 5 επιλογές για όσους δεν τα καταφέρουν

Ο πολύπειρος εκπαιδευτικός αναλυτής και σύμβουλος σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης εξηγεί στο iefimerida ότι οι υποψήφιοι, και οι οικογένειές τους, πρέπει να δείξουν ψυχραιμία μετά την ανακοίνωση των Βάσεων 2019.

Σύμφωνα με τον κ. Στρατηγάκη υπάρχουν πέντε «δρόμοι» για τις περιπτώσεις υποψηφίων που οι Βάσεις 2019 δεν φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα:

Βάσεις 2019: Πανελλαδικές … ξανά

«Ο πρώτος δρόμος για όλους όσοι δεν ικανοποιηθούν από τις Βάσεις 2019 είναι να δώσουν ξανά πανελλαδικές εξετάσεις. Η υπουργός Παιδείας εξήγγειλε θα δώσουν με την παλιά ύλη την επόμενη χρονιά, δηλαδή αυτή στην οποία εξετάστηκαν ήδη. Επομένως, δεν θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα μιας νέας ύλης και ενός νέο εξεταστικού συστήματος» σημειώνει ο Στράτος Στρατηγάκης.

Βάσεις 2019: Υποβολή μηχανογραφικού με την κατηγορία του 10%

Για όσους οι Βάσεις 2019 δεν φέρουν ευχάριστα «μαντάτα» υπάρχει και η δυνατότητα εκ νέου υποβολής του ίδιου μηχανογραφικού. «Αυτό το δικαίωμα το έχουν τα παιδιά για δυο χρόνια μετά την τελευταία εξέταση. Δηλαδή δίνουν μόνο το μηχανογραφικό. Οι θέσεις είναι λίγες, 6% την πρώτη χρονιά και 4% τη δεύτερη και σίγουρα αυτό το μέσο δεν χρησιμεύει για να πιάσουμε σχολή πάνω από τα μόριά μας» τονίζει ο κ. Στρατηγάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η συγκεκριμένη επιλογή είναι κατάλληλη για «οριζόντια μετακίνηση», δηλαδή «για να πάμε από μια σχολή που δεν μας αρέσει ή σε μια άλλη που ζητά παρόμοια μόρια».

Βάσεις 2019: Σπουδές στο εξωτερικό

Ο τρίτος «δρόμος» για όσους δυσαρεστηθούν από τις Βάσεις 2019, σύμφωνα με τον Στράτο Στρατηγάκη, είναι οι σπουδές στο εξωτερικό. Η συγκεκριμένη κατεύθυνση απαιτεί έρευνα από την πλευρά του υποψηφίου, τόσο για την καταλληλότητα του ιδρύματος και του επιστημονικού πεδίου, όσο και για το κόστος που θα έχουν οι σπουδές στο εξωτερικό.

Βάσεις 2019: Κολλέγιο στην Ελλάδα

«Η τέταρτη δυνατότητα είναι οι σπουδές σε κάποιο κολλέγιο στην Ελλάδα που συνεργάζεται με πανεπιστήμιο του εξωτερικού» λέει στο iefimerida ο εκπαιδευτικός αναλυτής – σύμβουλος σταδιοδρομίας κ. Στράτος Στρατηγάκης. «Θέλει όμως πολλή προσοχή. Πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να ελέγξουν το μητρικό πανεπιστήμιο, ώστε να είναι σε καλή σειρά στις διεθνείς κατατάξεις. Υπάρχουν και πανεπιστήμια “σκουπίδια” και τα παιδιά πρέπει να επιλέξουν προσεκτικά» υπογραμμίζει.

Βάσεις 2019: ΙΕΚ και τεχνική κατεύθυνση

Κατά τον Στράτο Στρατηγάκη, υπάρχει ένας πέμπτος «δρόμος» που είναι οι σπουδές ΙΕΚ. «Μιλάμε για τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης. Σε αυτή την περίπτωση τα παιδιά μπορούν να μάθουν ένα επάγγελμα και σε δυο χρόνια να βγουν στην αγορά εργασίας. Για παράδειγμα να σπουδάσουν τεχνικοί υπολογιστών και σε σύντομο χρόνο να πιάσουν δουλειά στο σέρβις μιας αλυσίδας ή ενός καταστήματος» τονίζει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις