Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά τώρα Κέρκυρα: Μεγάλη φωτιά – Προληπτική εκκένωση χωριών
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα Κέρκυρα: Μεγάλη φωτιά – Προληπτική εκκένωση χωριών

Φωτιά τώρα Κέρκυρα: Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που ξέσπασε από αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία στη νότια Κέρκυρα.

Φωτιά τώρα Κέρκυρα: Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που ξέσπασε από αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία στη νότια Κέρκυρα. Η φωτιά πλησιάζει επικίνδυνα τα σπίτια των χωριών Νεοχώρι και Παλαιοχώρι που πριν από λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσής τους. «Έχουμε πρόβλημα, η φωτιά είναι σε απόσταση εκατό μέτρων από τις αυλές των σπιτιών», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος.

Στην περιοχή βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ από αέρος συνδράμουν και πυροσβεστικά αεροσκάφη. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής, ωστόσο, τα χωριά δεν απειλούνται άμεσα από τη φωτιά, ωστόσο, έχουν «πνιγεί» από τον πυκνό καπνό και είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν κάτοικοι αναπνευστικά προβλήματα.

Φωτιά τώρα Κέρκυρα: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Η πυροσβεστική σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στην περιοχή όπου πλέον επιχειρούν 25 πυροσβέστες, 8 οχήματα, δύο αεροσκάφη και δύο Petzetel.

Φωτιά τώρα Κέρκυρα: Το tweet της Πυροσβεστικής

Φωτιά τώρα Κέρκυρα: Δείτε βίντεο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις