Εξάρχεια πρόσφυγες: Σε δομές μεταναστών οι 134 των καταλήψεων

ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια πρόσφυγες: Σε δομές μεταναστών οι 134 των καταλήψεων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Εξάρχεια πρόσφυγες: Η διαμονή τους σε ξενοδοχείο είναι προσωρινή καθώς τις επόμενες ημέρες θα φιλοξενηθούν οριστικά σε δομές μεταναστών της ενδοχώρας.

27.08.2019 | 08:33

Εξάρχεια πρόσφυγες: Προσωρινά σε ξενοδοχείο και στη συνέχεια σε δομές μεταναστών στην ενδοχώρα, φιλοξενούνται και θα φιλοξενηθούν οι 134 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν στα υπό κατάληψη κτήρια στα Εξάρχεια και τα οποία εκκένωσε η Αστυνομία με μεγάλη αστυνομική επιχείρηση το πρωί της Δευτέρας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Από τους συνολικά 143 μεταφερθέντες, όπως προέκυψε οι εννέα δεν είχαν στην κατοχή τους κανένα νομιμοποιητικό έγγραφο παραμονής στη χώρα και αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία διοικητικής απέλασής τους από τη χώρα. Οι υπόλοιποι, σε πολλές περιπτώσεις ολόκληρες οικογένειες που διέμεναν στα υπό κατάληψη κτήρια, διαπιστώθηκε ότι είχαν υποβάλει αίτηση ασύλου και είχαν στην κατοχή τους τα έγγραφα των αιτήσεων, που τους επιτρέπουν να διαμένουν στη χώρα έως ότου δοθεί αρμοδίως απάντηση στο αίτημά τους.

Η Αστυνομία, στη διάρκεια της ίδιας επιχείρησης, σε υπό κατάληψη κτήριο στην οδό Καλλιδρομίου, προχώρησε σε συλλήψεις τριών ατόμων, κατά των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, πρόκειται για δύο Έλληνες, 41 και 57 ετών και έναν 65χρονο Γάλλο.

Ο τελευταίος, ανέφεραν οι ίδιες πληροφορίες, είχε συλληφθεί στις αρχές του περασμένου Ιουλίου κατά τη διάρκεια επεισοδίων, που είχαν σημειωθεί μεταξύ αντιεξουσιαστών  και αστυνομικών στο Αστυνομικό Τμήμα  Ακροπόλεως, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης κατά της πλατφόρμας Airbnb.

Από τους δύο  Έλληνες, ο 57χρονος δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές, ενώ ο 41χρονος, φέρεται να  ήταν μεταξύ των εκατοντάδων αντιεξουσιαστών, που είχαν συλληφθεί το 1995 κατά την επέμβαση των ΜΑΤ στο  Πολυτεχνείο.

Σε ό,τι αφορά τις εθνικότητες των ατόμων ανακοινώθηκε ότι πρόκειται:

Για  61 υπηκόους Αφγανιστάν, 39 Ερυθραίας, 17 Ιρακινούς, 12 Ιρανούς, 11 Τούρκους, έναν υπήκοο Καμερούν, έναν Σαουδικής Αραβίας και έναν Σύρο.

Πρόκειται για 57 άνδρες, 51 γυναίκες και 35 ανήλικους, από Ιράν, Ιράκ, Αφγανιστάν, Ερυθραία και Τουρκία.

Για την εξυπηρέτηση των μεταναστών, ανακοινώθηκε επίσης, ότι  απασχολούνται κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, διαπολιτισμικοί μεσολαβητές καθώς και ιατρικό προσωπικό.

Exit mobile version