Στέφανος Τσιτσιπάς: Το US Open τελείωσε νωρίς (vid)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Το US Open τελείωσε νωρίς (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λευτέρης Αμπατζής

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ηττήθηκε 3-1 σετ (6-4, 6-7, 7-6, 7-5) από τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ και αποκλείστηκε για δεύτερο σερί Grand Slam από τον πρώτο γύρο

27.08.2019 | 23:35

Στέφανος Τσιτσιπάς: Για δεύτερο διαδοχικό Grand Slam o Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε τον αποκλεισμό στον πρώτο γύρο. Μετά το τουρνουά του Γουίμπλεντον όπου είχε ηττηθεί από τον Ιταλό Τόμας Φαμπιάνο, γνώρισε την ήττα και στο US Open από τον Αντρέι Ρούμπλεφ. Ο Ρώσος επικράτησε 3-1 σετ (6-4, 6-7, 7-6, 7-5) επιβεβαιώνοντας την καλή φόρμα που βρίσκεται τον τελευταίο καιρό, καθώς είχε νικήσει πρόσφατα και τον Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Τσιτσιπάς το πάλεψε πολύ και είχε την ατυχία να αισθανθεί έντονες ενοχλήσεις στη μέση και μαζί κάποιες κράμπες στο δεξί πόδι από το ξεκίνημα του τέταρτου σετ. Είχε 20 άσους αλλά ταυτόχρονα έκανε 81 αβίαστα λάθη, τα οποία ήταν υπερβολικά μπροστά στα 47 του Ρούμπλεφ. Το ματς ήταν ανοιχτό από την αρχή μέχρι το τέλος. Ο 21χρονος Έλληνας τενίστας έκανε μπρέικ ακόμη και με ένα πόδι στο τελευταίο σετ και από 5-3 που έχανε, ισοφάρισε 5-5. Στα δύο τελευταία γκέιμς ήταν φανερό ότι δεν πατούσε καλά το δεξί του πόδι και μοιραία αποκλείστηκε. Το κοινό της Νέας Υόρκης πάντως τον αποθέωσε στο τέλος.

Με Μπουζκοβά η Σάκκαρη

Στον δεύτερο γύρο του US Open συνεχίζει πάντως η Μαρία Σάκκαρη που ξεπέρασε το εμπόδιο της Ιταλίδας Καμίλα Τζιόρτζι την Δευτέρα (26/08) χάνοντας ένα μόνο γκέιμ (6-1, 6-0). Η Ελληνίδα τενίστρια αντιμετωπίζει την Τετάρτη (28/08) στις 18:00 την 33χρονη Κινέζα Σουάι Πενγκ, νούμερο 167 στην παγκόσμια κατάταξη, η οποία πριν από αρκετά χρόνια είχε φτάσει μέχρι το νούμερο 14 και στο διπλό μέχρι το νούμερο 1. Η Σάκκαρη προς το παρόν είναι φαβορί καθώς βρίσκεται πλέον στο νούμερο 29.

Το μόνο άσχημο είναι ότι στον τρίτο γύρο μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με το νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, την Άσλεϊ Μπάρτι, από την οποία έχασε πρόσφατα στο Σινσινάτι, λίγο πριν το US Open. Παρόλα αυτά η Μαρία είναι αρκετά αισιόδοξη. «Έχω πέσει σε πολύ δύσκολη μεριά, αλλά ματς με ματς και βλέπουμε. Παίζω καλά και όλοι κάνουν κάποια στιγμή το ξεπέταγμά τους. Γιατί να μην είμαι εγώ σε αυτό το τουρνουά; Μπορεί και να χάσω στον επόμενο γύρο, ποτέ δεν ξέρεις. Αλλά γιατί να μην κάνω κι εγώ το μπαμ σε ένα από αυτά τα τουρνουά; Δεν βρίσκω λόγο να μην πιστεύω στο παιχνίδι μου. Δεν είναι ότι έχω χάσει πέντε ματς στη σειρά και δεν έχω εμπιστοσύνη, ότι απλά ποντάρω πως κάποια στιγμή θα παίξω καλά. Ξέρω ότι έχω μια πολύ σταθερή πορεία» τόνισε στις δηλώσει τις στο SDNA.gr.

Exit mobile version