Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μαρία Σάκκαρη: Ονειρικό ξεκίνημα στο US Open
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μαρία Σάκκαρη: Ονειρικό ξεκίνημα στο US Open

Μαρία Σάκκαρη: Μόνο ένα γκέιμ έχασε η Μαρία Σάκκαρη από την Ιταλίδα Καμίλα Τζιόρτζι και πέρασε στις 64 του Αμερικανικού Grand Slam

Μαρία Σάκκαρη: Εντυπωσιακό ξεκίνημα στο τουρνουά US Open έκανε η Μαρία Σάκκαρη που νίκησε εύκολα 2-0 σετ (6-1, 6-0) την Ιταλίδα Καμίλα Τζιόρτζι. Η 24χρονη τενίστρια που είναι σε εξαιρετική κατάσταση τον τελευταίο καιρό προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο χωρίς να χρειαστεί να ιδρώσει αρκετά. Το αποτέλεσμα αποδεικνύει του λόγου το αληθές και απέναντι στη συγκεκριμένη τενίστρια ήταν η τρίτη σερί νίκη, χωρίς μάλιστα να χάσει σετ.

Το πρώτο από τα δύο πάντως δεν ήταν καθόλου εύκολο για τη Σάκκαρη, παρόλο που το κέρδισε με 6-1. Η Τζιόρτζι κατάφερε να φτάσει δύο φορές σε μπρέικ πόιντ, αλλά μέχρι εκεί. Το δεύτερο σετ τελείωσε 6-0 και ήταν η απόλυτη επικράτηση της Μαρίας που δείχνει ικανή, εφόσον έχει και την απαραίτητη τύχη, να φτάσει μακριά στη διοργάνωση. Συνολικά το παιχνίδι χρειάστηκε 57 λεπτά για να ολοκληρωθεί και η νίκη δεν ήταν απέναντι σε μια εύκολη αντίπαλο αλλά απέναντι στο νούμερο 48 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η επόμενη αντίπαλος

Στον επόμενο γύρο τα πράγματα ίσως να είναι πιο εύκολα για την Σάκκαρη, καθώς θα αντιμετωπίσει την έμπειρη Σουάι Πενγκ που είναι νούμερο 167 στην παγκόσμια κατάταξη. Έχει δηλαδή όλα τα φόντα για να περάσει στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι στον τέταρτο γύρο μπορεί να συναντήσει την Άσλεϊ Μπάρτι, νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, από την οποία ηττήθηκε πρόσφατα (μέσα Αυγούστου) στο τουρνουά του Σινσινάτι.

Στη μάχη και ο Τσιτσιπάς

Δύσκολη αποστολή θα έχει σήμερα Τρίτη ο Στέφανος Τσιτσιπάς που μπαίνει επίσης στη μάχη του US Open. Αντίπαλος του Έλληνα τενίστα θα είναι ο Ρώσος Αντρέι Ρούμπλεφ, ο οποίος πριν από λίγες μέρες νίκησε 2-0 σετ στο Σινσινάτι τον Ρότζερ Φέντερερ. Το παιχνίδι ξεκινάει στις 18:00 και θα είναι το πρώτο που θα διεξαχθεί στο «Louis Armstrong Stadium». Όπως λέει και ξαναλέει ο 21χρονος τενίστας το «κλειδί» για να παραμείνει ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη και να καταφέρει να φτάσει ψηλά στα Grand Slam είναι η ωριμότητα και η σταθερότητα από το ένα τουρνουά στο άλλο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις