Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ορκωμοσία Μπακογιάννη: “Θα είμαι υπηρέτης των Αθηναίων”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκωμοσία Μπακογιάννη: “Θα είμαι υπηρέτης των Αθηναίων”

Ορκωμοσία Μπακογιάννη: Πλήθος κόσμου παρακολούθησε το απόγευμα της Κυριακής την τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Ορκωμοσία Μπακογιάννη: Στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Στην Ακαδημία Πλάτωνος έδωσε το «παρών» πλήθος ανθρώπων, ενώ τον Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος έφτασε λίγο πριν τις 18:00 στο Πάρκο, συνόδευε η σύζυγός του και ο γιος τους. Μεταξύ πολλών άλλων, την ορκωμοσία του Κώστα Μπακογιάννη, που έγινε χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου, παρακολούθησαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, ο Νίκος Βούτσης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γιώργος Καμίνης, ο Γιάννης Σγουρός και ο Παύλος Γερουλάνος.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που ο δήμαρχος Αθηναίων δεν ορκίζεται στο Μέγαρο της πλατείας Κοτζιά και επιλέγει άλλο σημείο για την ορκωμοσία. Το περιβάλλον του νέου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη υποστηρίζει ότι η επιλογή της Ακαδημίας Πλάτωνος συμβολίζει την πρόθεσή του να εστιάσει την προσοχή της δημοτικής Αρχής σε κάθε γειτονιά του δήμου και όχι μόνο στο κέντρο.

Ορκωμοσία Μπακογιάννη: «Να γίνει η Αθήνα αντάξια των Αθηναίων»

Κατά την πρώτη του ομιλία, ως δημάρχου Αθηναίων, ο κ. Μπακογιάννης έκανε λόγο για «σεβασμό στην Αθήνα και στον πολιτισμό μας» αλλά και «δέος απέναντι στην πρόκληση και στο στοίχημα να γίνει η Αθήνα αντάξια των Αθηναίων». Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων δεσμεύτηκε ενώπιον όλων ότι «και τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είμαι υπηρέτης των Αθηναίων».

Στόχος και προορισμός, όπως εξήγησε ο Κώστα Μπακογιάννης, είναι «μια Αθήνα που θα αίρεται για όλα όσα είναι σήμερα και συνεχίζει να δημιουργεί. Όσο υπερήφανους μπορεί να μας κάνεις το ιστορικό αυτής της πόλης τόσο μας στεναχωρεί το παρόν της. Να σηματοδοτήσουμε και να σηκώσουμε την Αθήνα ψηλά. Θέλουμε μια πόλη, όχι απλά να προσπαθείς να επιβιώσεις, αλλά να θέλεις να ζήσεις. Δεν δέχομαι να βγαίνω λειψός, ξεκινάμε από κάτω προς τα πάνω με το βλέμμα ψηλά. Με σκληρή δουλειά, με σχέδιο, θα τα καταφέρουμε. Δεν ξεχνάμε ότι χρωστάμε στον καθένα και στην καθεμία που μας εμπιστεύτηκε», είπε μεταξύ άλλων ο νέος δήμαρχος.

Ορκωμοσία Μπακογιάννη: Η πρώτη ομιλία του Κώστα Μπακογιάννη ως δημάρχου Αθηναίων

Κώστας Μπακογιάννης: «Δεν θέλουμε να χάσουμε ούτε μέρα»

Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων είχε μιλήσει πρόσφατα, στην «Καθημερινή της Κυριακής» για την 1η Σεπτεμβρίου, ημέρα επίσημης ανάληψης των καθηκόντων του. Ο Κώστας Μπακογιάννης είχε τονίσει ότι «δεν θέλουμε να χάσουμε ούτε μέρα», ενώ υποστήριξε ότι στόχος του είναι η καθιέρωση της συνεργασίας κυβέρνησης και δημοτικής Αρχής «ώστε να δίνονται άμεσα λύσεις όπου χρειάζεται».

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπακογιάννης είχε αναφερθεί στη θεσμοθέτηση ενός ενιαίου συντονιστικού κέντρου για την ασφάλεια «με τη συνεργασία της Ελληνικής και της Δημοτικής Αστυνομίας». Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων είχε μιλήσει επίσης για την αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων ακινήτων, την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ και την παροχή κινήτρων  για την επιχειρηματικότητα στην πόλη και τη στρατηγική ανάδειξης του πλούσιου πολιτιστικού μας κεφαλαίου.

Ορκωμοσία Μπακογιάννη: Φωτογραφίες
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις