Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Banksy: Άφαντο το έργο του για το Brexit
PLUS

Banksy: Άφαντο το έργο του για το Brexit

Banksy: Άγνωστοι οι λόγοι της κάλυψής του.

Banksy: Ο Banksy είναι γνωστός Βρετανός καλλιτέχνης του γκραφίτι, πολιτικός ακτιβιστής και σκηνοθέτης ταινιών. Η ταυτότητά του δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη. Τα έργα του είναι συνήθως σατιρικά, σχολιάζοντας ζητήματα πολιτικής και κουλτούρας. Τα συνοδεύουν επιγράμματα που συνδυάζουν το μαύρο χιούμορ με γκραφίτι. Όλα εκτελούνται με μια ιδιαίτερη τεχνική στένσιλ. Τα πολιτικού και κοινωνικού σχολιασμού έργα του έχουν εμφανισθεί σε δρόμους, τοίχους και γέφυρες πόλεων σε όλο τον κόσμο. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το έργο του για το Brexit.

Το γνωστό έργο του Banksy απεικονίζει έναν εργάτη να αποξηλώνει ένα αστέρι από την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είχε φιλοτεχνηθείτο 2017 στον τοίχο ενός κτιρίου στο Ντόβερ. Το Ντόβερ είναι το λιμάνι από όπου ξεκινούν και όπου καταλήγουν τα φέρι μπόουτ που συνδέουν την Βρετανία με την Γαλλία.

Banksy: Οι δηλώσεις των κατοίκων

Οι πληροφορίες αναφορικά με την τύχη του έργου είναι ακόμα συγκεχυμένες. Κάτοικοι του Ντόβερ δήλωσε στο CNN ότι μία σκαλωσιά στήθηκε το Σάββατο μπροστά στον τοίχο του κτιρίου του Castle Amusements. Παραμένει άγνωστο αν το έργο επικαλύφθηκε ή αν πρόκειται για εργασίες συντήρησης.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις