Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βαρκελώνη: Κλέφτες μαστίζουν τις παραλίες
ΚΟΣΜΟΣ

Βαρκελώνη: Κλέφτες μαστίζουν τις παραλίες

Βαρκελώνη: Η αστυνομία μοιράζει «συσκευασίες αντικατάστασης κλεμμένων ρούχων»

Βαρκελώνη: Η πρωτεύουσα της Καταλονίας αποτελεί αγαπημένο τουριστικό προορισμό. Ακόμα και το καλοκαίρι οι τουρίστες την επισκέπτονται κατά χιλιάδες και για τις φημισμένες παραλίες της. Η Βαρκελώνη έχει παραλίες μήκους πέντε χιλιομέτρων, εκ των οποίων η δημοφιλέστερη είναι η Μπαρτσελονέτα. Αυτή φαίνεται να προτιμούν τόσο οι λουόμενοι, όσο και οι κλέφτες. Η κοσμοσυρροή φαίνεται πως έλκει τους κλέφτες, που λειτουργούν είτε σε ομάδες, είτε κατά μόνας. Πολλοί λουόμενοι βγαίνοντας από τη θάλασσα διαπιστώνουν πως έχουν κλαπεί τα ρούχα τους. Στις δε παραλίες στις παραλίες γυμνιστών της πόλης, τις Σαντ Σεμπαστιάν και Μαρ Μπέλα, οι λουόμενοι δυσκολεύνονται να φύγουν, καθώς δεν έχουν ούτε το μαγιό τους.

Για να αντιμετωπίσει την κατάσταση η αστυνομία της Βαρκελώνης συνέστησε μια ειδική ομάδα κρούσης. Από τον Μάιο ως τον Σεπτέμβριο τα τελευταία οκτώ χρόνια, μια ομάδα αστυνομικών, κάποιοι με πολιτικά ρούχα, περιπολούν στις 10 παραλίες της πόλης με αυτοκίνητα, ποδήλατα, μηχανάκια, «γουρούνες» ή κάνουν πεζή περιπολία. Μέχρι το τέλος της περασμένης εβδομάδας, στο τοπικό αστυνομικό τμήμα είχαν καταγγελθεί 853 κλοπές ρούχων, περιλαμβανομένων και 17 περιστατικών βίαιων κλοπών.

Βαρκελώνη: «Συσκευασίες αντικατάστασης κλεμμένων ρούχων»

Παράλληλα, η αστυνομία μοίρασε περισσότερες από 100 «συσκευασίες ρούχων για έκτακτες ανάγκες». Αυτές περιλαμβάνουν ένα μακό μπλουζάκι με το λογότυπο του δημοτικού συμβουλίου, ένα σορτσάκι, σαγιονάρες. Επίσης, περιέχουν και ένα εισιτήριο του μετρό, κάτι που εκτιμούν ιδιαίτερα οι λουόμενοι. Ειδικότερα, από τις 27 Μάϊου μοιράστηκαν ρούχα σε 174 λουόμενους που έπεσαν θύματα κλοπής. Το μέτρο αυτό τέθηκε για πρώτη φορά σε λειτουργία το 2016 και κάθε χρόνο παρατηρείται αύξηση στον αριθμό των…εφεδρικών ρούχων που διανέμονται.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις