Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διαρρήξεις σε σπίτια: Οι καλεσμένοι γλεντάνε, οι διαρρήκτες… χορεύουν
ΕΛΛΑΔΑ

Διαρρήξεις σε σπίτια: Οι καλεσμένοι γλεντάνε, οι διαρρήκτες… χορεύουν

Διαρρήξεις σε σπίτια: Από τον τρόπο δράσης, συμπεραίνεται ότι πρόκειται για την ίδια σπείρα διαρρηκτών που γνώριζε τις εκδηλώσεις και έδρασε και στα δύο σημεία χτυπώντας τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Διαρρήξεις σε σπίτια: Όπου γάμος και χαρά, οι… διαρρήκτες πρώτοι! Είναι κι αυτό φαινόμενο του ατέλειωτου καλοκαιριού της περιφέρειας, που καταγράφεται κάθε χρόνο.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ομάδες διαρρηκτών πληροφορούνται που γίνονται μαζικές εορταστικές εκδηλώσεις για γάμους, βαφτίσια και πανηγύρια ολονύχτια και καταστρώνουν τα σχέδιά τους να δράσουν ανενόχλητοι, όσο οι ένοικοι των σπιτιών λείπουν. Στη Λάρισα, οι καλεσμένοι τη νύχτα του Σαββάτου σε δύο γαμήλια γλέντια σε χώρους ανάλογων εκδηλώσεων και σε διαφορετικά σημεία, έπαθαν σοκ όταν βγαίνοντας από τις αίθουσες, ξημερώματα Κυριακής, διαπίστωναν ότι άγνωστοι είχαν διαρρήξει “στη σειρά” τα αυτοκίνητά τους, προκαλώντας ζημιές και εξαφανίζοντας όλα όσα είχαν αφήσει.

Το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε έξω από την αίθουσα εκδηλώσεων, που προαναφέρθηκαν, στην πόλη της Λάρισας και το δεύτερο, έξω από άλλο χώρο εκδηλώσεων στον Αμπελώνα. Και στις δύο αίθουσες οι καλεσμένοι χόρευαν σε γαμήλια γλέντια και οι “ποντικοί” στα αυτοκίνητά τους! Στη “λεία” των δραστών,  οι ενέργειες των οποίων να παραβιάσουν τα οχήματα δεν γίνονταν αντιληπτές, γιατί καλύπτονταν από τη δυνατή μουσική, σύμφωνα με τις καταγγελίες των οδηγών περιλαμβάνονται τσαντάκια με διάφορα χρηματικά ποσά, γυαλιά και πολλά άλλα αντικείμενα που είχαν θεωρήσει ασφαλισμένα στο εσωτερικό τους.

Η ίδια σπείρα των γαμήλιων δεξιώσεων

Από τον τρόπο δράσης και στα δύο γαμήλια γλέντια, συμπεραίνεται ότι πρόκειται για την ίδια σπείρα διαρρηκτών που γνώριζε τις εκδηλώσεις και έδρασε και στα δύο σημεία χτυπώντας τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Βρήκαν τα σπίτια τους βομβαρδισμένα

Μια παρόμοια, δυσάρεστη έκπληξη δοκίμασαν στις αρχές Αυγούστου στη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και οι κάτοικοι του Προβατά Σερρών, οι οποίοι, όταν επέστρεψαν από τις εκδηλώσεις του πανηγυριού, βρήκαν τα σπίτια τους… βομβαρδισμένα!

Όσο έπαιζαν τα όργανα

Οι διαρρήκτες όσο… έπαιζαν τα όργανα, τρύπωναν στα σπίτια και τα αναστάτωναν για να βρουν μετρητά και κοσμήματα, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές. Επιχείρησαν μάλιστα να εισβάλουν και στο σπίτι μιας ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία έμενε μόνη, αλλά την ώρα που έσπαζαν την πόρτα, εκείνη έβαλε τις φωνές και οι κακοποιοί απομακρύνθηκαν.

Πέρυσι τέτοια εποχή στη διάρκεια του ίδιου πανηγυριού πάλι είχαν χτυπήσει οι διαρρήκτες και μάλιστα τότε θύμα διάρρηξης στην επιχείρησή του είχε πέσει και ο Πρόεδρος του Προβατά που πρωτοστατούσε στις εορταστικές εκδηλώσεις!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις