Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Λιονέλ Μέσι: Ήρθε η ώρα να κάνει τον πατέρα στα αποδυτήρια (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λιονέλ Μέσι: Ήρθε η ώρα να κάνει τον πατέρα στα αποδυτήρια (vid)

Λιονέλ Μέσι: Μια ζεστή αγκαλιά στον 16χρονο Ανσουμανί Φατί, που έπαιξε για πρώτη φορά σε επίσημο ματς της Μπαρτσελόνα, πρόσφερε ως επιβράβευση ο Λιονέλ Μέσι μετά τη λήξη του αγώνα με την Μπέτις

Λιονέλ Μέσι: Η είσοδος του Ανσουμανί Φατί στο 78ο λεπτό του αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Μπέτις το βράδυ της Κυριακής (25/08) πρέπει να γύρισε τον Λιονέλ Μέσι 15 χρόνια πίσω. Ο 16 ετών και 298 ημερών ποδοσφαιριστής από την Γουινέα Μπισάου έγινε ο δεύτερος νεαρότερος σε ηλικία που φόρεσε τη φανέλα του ιστορικού συλλόγου σε επίσημο παιχνίδι. Είχε προηγηθεί του Φατί πριν από έναν αιώνα και… βάλε ο Παουλίνο Αλκάνταρα που αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την Μπάρτσα σε ηλικία 15 χρόνων 4 μηνών και 18 ημερών!

Για τον Μέσι πάντως ήταν μια ξεχωριστή στιγμή. Ο ίδιος μπορεί να έβλεπε στην εικόνα του Φατί τον εαυτό του, όταν στις 16 Οκτωβρίου του 2004 πατούσε το χορτάρι του «Μονζουίκ» στο τοπικό καταλανικό ντέρμπι με την Εσπανιόλ. Ο Μέσι ήταν τότε 17 ετών, 3 μηνών και 22 ημερών. Βέβαια, εκτός από την αγκαλιά του Ντέκο, τον οποίο αντικατέστησε, ο Αργεντινός σταρ δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ την αγάπη των ανθρώπων της Μπαρτσελόνα που τον έβλεπαν να κάνει ντεμπούτο αλλά και τον θαυμασμό των αντίπαλων οπαδών. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι εκείνη τη μέρα ο Μέσι φορούσε τη φανέλα με το νούμερο 30.

https://www.instagram.com/p/B1mkb-aCqOL/?utm_source=ig_embed

Η φωτό που ανέβασε ο Αργεντινός στα social

Από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά. Με την παρουσία του Μέσι άλλαξε και η ιστορία της Μπαρτσελόνα, με τα πρωταθλήματα που κατέκτησε και τα τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ. Στα τρία από αυτά ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου είχε καθοριστική παρουσία. Όταν λοιπόν είδε τον Φατί να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο, φαίνεται ότι συγκινήθηκε. Μετά τη λήξη του αγώνα του χάρισε μια αγκαλιά και τη φωτογραφία από το συγκεκριμένο στιγμιότυπο την ανέβασε ο ίδιος ο Μέσι στο Instagram.

Φαίνεται ότι ο 32χρονος Αργεντινός σούπερ σταρ ωρίμασε τόσο πολύ που έχει γίνει πατρική φιγούρα στα αποδυτήρια της αγαπημένης του Μπαρτσελόνα. Γι’ αυτό και έχει αρχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον σύλλογο και με έναν διαφορετικό τρόπο. Όσο για τον πιτσιρικά Φατί, ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που του συνέβη. «Τελείωσε το ματς και κοίταζα τους γονείς μου και την οικογένειά μου στην κερκίδα. Όλους αυτούς τους ανθρώπους που μου συμπαραστέκονται. Καθόμουν στο γήπεδο γιατί δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ήθελα να το χαρώ. Ήμουν πολύ νευρικός στην αρχή αλλά νιώθω ευγνωμοσύνη προς όλους: Τον σύλλογο, τον προπονητή, τους οπαδούς γι’ αυτή τη μεγάλη υποδοχή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1052118338908893185?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1052118338908893185&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.sport-fm.gr%2Farticle%2Fpodosfairo%2FTo-dempouto-tou-mesi-allakse-tin-istoria-tis-mpartselona-video%2F3558831

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις