AEK: Τέλος ο Καρντόσο, παραιτήθηκε ο Λυμπερόπουλος

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

AEK: Τέλος ο Καρντόσο, παραιτήθηκε ο Λυμπερόπουλος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λευτέρης Αμπατζής

AEK; Ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατέβηκε στα αποδυτήρια μετά την ήττα της ΑΕΚ από την Ξάνθη και απέλυσε τον Καρντόσο - Παραιτήθηκε ο τεχνικός διευθυντής Νίκος Λυμπερόπουλος

26.08.2019 | 01:30

ΑΕΚ: Από τις 20 Αυγούστου αναρωτιόμασταν αν θα προλάβει μέχρι τον Σεπτέμβριο να είναι προπονητής της ΑΕΚ ο Μιγκέλ Καρντόσο. Το βράδυ της 26ης Αυγούστου, λίγο μετά την ήττα από την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ με 2-1 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ήταν το τελευταίο του στον πάγκο της «Ένωσης». Ο Πορτογάλος θεωρήθηκε ο βασικός υπεύθυνος και για την ήττα με 3-1 από την Τράμπζονσπορ μεσοβδόμαδα στο ΟΑΚΑ για το Γιουρόπα Λιγκ, όπως και για την κάκιστη εμφάνιση στη ρεβάνς με την Κραϊόβα στον δεύτερο προκριματικό της διοργάνωσης.

Η ήττα από την Ξάνθη δεν θα μπορούσε να σώσει τον Καρντόσο. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατέβηκε έξαλλος στα αποδυτήρια λίγο μετά τη λήξη και έβαλε τέλος στη συνεργασία με τον προπονητή αλλά και τον τεχνικό διευθυντή Νίκο Λυμπερόπουλο. Όταν μάλιστα βγήκε έξω στον κόσμο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ και δέχτηκε τα παράπονα των ένθερμων οπαδών, η απάντηση που έδωσε ήταν η εξής: «Τους έδιωξα όλους». Οι παρόντες μάλιστα λένε ότι ο κόσμος αντέδρασε με χειροκροτήματα.

 

Η αποχώρηση και ο Κωστένογλου

Η εικόνα που παρουσίασε η ΑΕΚ σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τώρα ήταν τραγική. Σε κανένα από τα τρία τελευταία δεν φάνηκε να έχει τον έλεγχο. Το γεγονός μάλιστα ότι πέρασε δύσκολα στη φάση των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ αποκλείοντας τη ρουμανική Κραϊόβα ενισχύει τις αντιστάσεις της. Επίσης, από την ΑΕΚ έλεγχαν πως ο Νίκος Λυμπερόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του στη διοίκηση και τη Δευτέρα (26/08) θα συναντηθεί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της “κιτρινόμαυρης” ΠΑΕ, Μηνά Λύσανδρου, για να αποφασιστεί αν θα γίνει δεκτή ή όχι. Πιθανή θεωρείται ακόμη και η αποχώρηση του γενικού αρχηγού Βασίλη Δημητριάδη.

Σε ό,τι αφορά τον επόμενο προπονητή, δεν υπάρχουν πολλά ονόματα στην αγορά τούτη την περίοδο. Αναγκαστικά η ΑΕΚ θα ασχοληθεί με όσες περιπτώσεις έχει μπροστά της και μία από αυτές είναι ο Νίκος Κωστένογλου. Μπορεί η επιλογή του να μοιάζει με… ξαναζεσταμένο φαγητό, ωστόσο μπορεί να δώσει άμεσα λύσεις στην ομάδα του. Βέβαια, θα είναι σίγουρα μια προσωρινή λύση.

Exit mobile version