AEK: Ξεκινάει με Κωστένογλου και συζητάει με Πογέτ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

AEK: Ξεκινάει με Κωστένογλου και συζητάει με Πογέτ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λευτέρης Αμπατζής

ΑΕΚ: Ο Έλληνας προπονητής θα διαδεχτεί στην ΑΕΚ τον Μιγκέλ Καρντόσο για τα ματς με την Τράμπζονσπορ και τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ έχουν ξεκινήσει επαφές με τον Ουρουγουανό

26.08.2019 | 10:33

ΑΕΚ: Άμεσες ήταν οι εξελίξεις στην ΑΕΚ στο θέμα προπονητή αμέσως μετά την ήττα με 2-0 από την Ξάνθη το βράδυ της Κυριακής (25/08). Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έδιωξε τον Μιγκέλ Καρντόσο και στη θέση του είναι έτοιμος να τοποθετήσει τον Νίκο Κωστένογλου. Ο Έλληνας προπονητής θα είναι το απόγευμα στα Σπάτα για να κάνει την πρώτη προπόνηση και να ξεκινήσει άμεσα την προετοιμασία για τον δεύτερο αγώνα με την Τράμπζονσπορ στην Τουρκία για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Κωστένογλου προορίζεται να καθίσει στον πάγκο και στο παιχνίδι πρωταθλήματος που ακολουθεί με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Από εκεί και πέρα το ιδανικό σενάριο για τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι η επιστροφή του Γκουστάβο Πογέτ. Ο Ουρουγουανός προπονητής έφυγε υπό άσχημες συνθήκες πριν από τρία χρόνια από την ομάδα, αλλά εδώ και κάποιο διάστημα φαίνεται ότι η σχέση του με την διοίκηση της «Ένωσης» έχει ομαλοποιηθεί. Αυτό σημαίνει πώς υπάρχει σημείο επαφής και ίσως να δεχτεί να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Μετά τη διακοπή ο νέος προπονητής

Το μόνο θετικό μετά την απόλυση Καρντόσο είναι ότι την προσεχή εβδομάδα μεσολαβεί διακοπή του πρωταθλήματος λόγω εθνικών ομάδων. Μέχρι τότε έχει σκοπό να τελειώσει το θέμα με τον νέο προπονητή ο Μελισσανίδης είτε δεχτεί ο Πογέτ να επιστρέψει είτε όχι. Ο Ουρουγουανός τεχνικός βρέθηκε στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ από τον Νοέμβριο του 2015 μέχρι και τον Απρίλιο του 2016.

Σε 28 επίσημα παιχνίδια σε αυτό το διάστημα είχε απολογισμό 18-5-5, ενώ έλυσε τη συνεργασία του πριν από τον πρώτο ημιτελικό κυπέλλου με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Στη συνέχεια της καριέρας του εργάστηκε στις Ρεάλ Μπέτις, Μπορντό και Σανγκάη Σενχούα. Η προοπτική της συνεργασίας μαζί του είναι εφικτή προκειμένου να αξιοποιηθεί το ρόστερ της ομάδας. Άλλωστε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη έχει αποκατασταθεί η σχέση τους μετά το επεισοδιακό διαζύγιο, ύστερα από συνάντηση που είχαν πριν από κάποιους μήνες σε εστιατόριο στη Βουλιαγμένη.

Exit mobile version