ΑΕΚ – Ξάνθη 1-2: Ήττα, ένταση και… αλλαγή προπονητή (vid)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΕΚ – Ξάνθη 1-2: Ήττα, ένταση και… αλλαγή προπονητή (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λευτέρης Αμπατζής

ΑΕΚ -Ξάνθη 1-2: Απογοητευτική η ΑΕΚ που έχασε 2-1 από την Ξάνθη στην πρεμιέρα και είναι θέμα χρόνου να αναζητήσει νέο προπονητή αντί του Καρντόσο

26.08.2019 | 00:51

AEK – Ξάνθη 1-2: Σε δύσκολη κατάσταση βρίσκεται η ΑΕΚ τέλη Αυγούστου μετά την ήττα από την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ με 1-2. Από το 2013, χρονιά που γνώρισε τον υποβιβασμό, είχε να ηττηθεί η «Ένωση» σε πρεμιέρα πρωταθλήματος. Τέσσερις μέρες μετά την ήττα από την Τράμπζονσπορ στο Γιουρόπα Λιγκ απογοήτευσε το κοινό της για ακόμη μία φορά. Η Ξάνθη έκανε δύο σουτ εντός εστίας, όπως σωστά επεσήμανε στις δηλώσεις του και ο Μιγκέλ Καρντόσο, με συνέπεια να πάρει τη νίκη στο «Σπύρος Λούης» με 1-2. Δίκαιη πάντως με βάση την εικόνα και την αποτελεσματικότητα των ομάδων.

Το χειρότερο για τους γηπεδούχους ήταν ότι με το σφύριγμα της λήξης ακολούθησε μεγάλη ένταση. Κάποιοι οπαδοί έφτασαν μέχρι τη φυσούνα για να επιτεθούν φραστικά στον Μπάρκα. Ο Μάνταλος ξέσπασε σε κλάματα. Νωρίτερα ο κόσμος αποδοκίμαζε συνεχώς την ομάδα, ακόμη και όταν ο Ολιβέιρα μείωσε σε 2-1 στις καθυστερήσεις. Ο Καρντόσο που ήταν στον πάγκο άκουσε τα περισσότερα, από την ώρα που αναγγέλθηκε το όνομά του μαζί με την ενδεκάδα της ΑΕΚ, λίγο πριν από την έναρξη του παιχνιδιού.

Καθοριστική η αποβολή του Ζεράλντες

Το κλίμα εξ αρχής δεν ήταν καλό. Και έγινε ακόμη χειρότερο όταν ο Ζεράλντες στο 34′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Όσο και να προσπαθούσαν οι γηπεδούχοι, δεν έβρισκαν τον τρόπο για να απειλήσουν. Όταν μάλιστα η Ξάνθη άρχισε να συνειδητοποιεί ότι έχει τον έλεγχο του αγώνα βγήκε στην επίθεση. Στο 67′ με κοντινό πλασέ του Ντε Αμορίμ έγινε το 1-0 και το κλίμα βάρυνε περισσότερο. Τότε ήταν που η ΑΕΚ δεν έδειχνε ικανή ούτε για την ισοφάριση.

Στο 78′ ο Μπαριέντος βρέθηκε απέναντι από τον Μπάρκα και πέτυχε το 2-0. Το υπόλοιπο ματς ήταν μαρτύριο για τον Καρντόσο και τους παίκτες του. Ακόμη και όταν έγινε το 2-1 αποδοκιμασίες ακούστηκαν από την κερκίδα, ενώ αρκετός κόσμος είχε ήδη αποχωρήσει. Τώρα έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα η μόνη λύση είναι η αλλαγή προπονητή. Ο Πορτογάλος θα απολυθεί και ο επικρατέστερος να αναλάβει είναι ο Τραϊανός Δέλλας. Εκτός αν ο Δημήτρης Μελισσανίδης βγάλει κανένα… λαγό από το καπέλο.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Σβάρνας, Χουλτ, Κρίστιτσιτς (74′ Γαλανόπουλος), Σιμόες (83′ Αλμπάνης), Βέρντε (58′ Λιβάια), Ζεράλδες, Μάνταλος, Ολιβέιρα.

ΞΑΝΘΗ: Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης, Μαλεζάς (41′ Λισγάρας), Σόσα, Ντουρίτσκοβιτς (60′ Ντε Αμορίμ), Κοβάσεβιτς, Στούργκεον, Μπαριέντος (81′ Ντε Λούκας), Τέρκι, Ρενέλα.

Καρντόσο: «Δύο σουτ, δύο γκολ»

Ο Μιγκέλ Καρντόσο προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα στις πρώτες δηλώσεις του αμέσως μετά τη λήξη. «Νομίζω ότι όταν μείναμε με δέκα παίκτες, το παιχνίδι έγινε δύσκολο. Μέχρι τότε είχαμε πλήρη έλεγχο. Αν δεν κάνω λάθος μετά την κόκκινη, η Ξάνθη είχε δύο σουτ. Τα δύο γκολ που δεχθήκαμε. Αν σκεφτούμε ότι είχαμε το ματς της Πέμπτης και παίξαμε με παίκτη λιγότερο για 60 λεπτά, είχαμε τις φάσεις και δυστυχώς δεχθήκαμε τα δύο γκολ» τόνισε ο Πορτογάλος που είναι θέμα χρόνου να ψάχνει για δουλειά.

Exit mobile version