Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κάρπαθος δύτες: Θρίλερ με εγκλωβισμένους σε υποθαλάσσιο σπήλαιο
ΕΛΛΑΔΑ

Κάρπαθος δύτες: Θρίλερ με εγκλωβισμένους σε υποθαλάσσιο σπήλαιο

Κάρπαθος δύτες: Θρίλερ στην Κάρπαθο με δύο αλλοδαπούς δύτες που είναι εγκλωβισμένοι σε υποθαλάσσιο σπήλαιο δυτικά του νησιού, στη νησίδα Σώκαστρο.

Κάρπαθος δύτες: Ώρες φρικτής  αγωνίας για δύο αλλοδαπούς δύτες, στην Κάρπαθο από το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς φέρονται να είναι εγκλωβισμένοι σε υποθαλάσσιο σπήλαιο, βάθους πενήντα μέτρων, στη θέση Σώκαστρο της Καρπάθου.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στις οκτώ το βράδυ του Σαββάτου οι λιμενικές αρχές ενημερώθηκαν ότι οι δύο δύτες, ένας Τσέχος, 60 ετών κι ένας Ιρανός, 35 ετών, δεν έδιναν σημεία ζωής, ενώ είχαν πραγματοποιήσει κατάδυση στο υποθαλάσσιο σπήλαιο. Τόσο οι λιμενικές αρχές όσο και οι αστυνομικές αλλά και η Πυροσβεστική υπηρεσία, ενημερώθηκαν από έναν άλλον δύτη, φίλο και ανησύχησε όταν οι δύο άλλοι δεν εμφανίζονταν. Όπως ήταν φυσικό, αμέσως σήμανε συναγερμός.

Ο στρατός διέθεσε ελικόπτερο για τη μεταφορά στο σημείο του υποοθαλάσσιου σπηλαίου της επίλεκτης ομάδας Ειδικών Καταδύσεων του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες οι ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες του Λιμενικού αναμενόταν να καταδυθούν στο βάθος του υποθαλάσσιου σπηλαίου το πρωί της Κυριακής. Όλοι οι συμμετέχοντες στην επιχείρηση σωτηρίας των δύο δυτών εύχονταν να τους εντοπίσουν ζωντανούς και να τους ανασύρουν από το μεγάλο βάθος των πενήντα μέτρων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις