Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά τώρα Κύθηρα: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα Κύθηρα: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Φωτιά τώρα Κύθηρα: Οι άνδρες της Πυροσβεστικής έδωσαν σκληρή ολονύχτια μάχη με τις φλόγες προκειμένου να οριοθετήσουν την φωτιά.

Φωτιά τώρα Κύθηρα: Μεγάλη φωτιά ξέσπασε αργά χθες το βράδυ στα Κύθηρα και σήμερα το πρωί η Πυροσβεστική ενίσχυσε τις δυνάμεις στο πύρινο μέτωπο. Αν και η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, οι πυροσβέστες ανησυχούν γιατί οι φλόγες καίουν δάσος σε δύσβατο και δυσπρόσιτο σημείο σε μια κορυφογραμμή, όπου δεν μπορούν να επιχειρήσουν επίγειες δυνάμεις και περιμένουν να ξημερώσει για να έρθουν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Έτσι, η Πυροσβεστική σήμερα το πρωί αποφάσισε να ενισχύσει τις δυνάμεις της απέναντι στις φλόγες. Πλέον επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 πυροσβέστες. Συνολικά επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 1 υδροφόρα και 2 χωματουργικά μηχανήματα ΟΤΑ.

Φωτιά τώρα Κύθηρα: Το tweet της Πυροσβεστικής

Φωτιά τώρα Κύθηρα: Δείτε βίντεο

Φωτιά τώρα: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Κυριακή

Για μια ακόμη μέρα παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε τρεις περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα πρόκειται για τις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία) και Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα) οι οποίες στον χάρτη είναι «βαμμένες» με πορτοκαλί χρώμα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

https://twitter.com/GSCP_GR/status/1165223515764744193?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1165223515764744193&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fellada%2Fpyrosbestiki-56-foties-ekdilothikan-teleytaio-24oro-se-oli-tin-ellada

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις