Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γιάννης Ντσούνος: Εντός κι εκτός έδρας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Ντσούνος: Εντός κι εκτός έδρας

Γιάννης Ντσούνος: Οι επαφές Μητσοτάκη στο εξωτερικό θα ολοκληρωθούν τις επόμενες εβδομάδες και ο πρωθυπουργός θα είναι έτοιμος να ανακοινώσει και τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

Γιάννης Ντσούνος: Σε δύο ταμπλό κινείται αυτήν την περίοδο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της κυβέρνησης, βρίσκεται στην αρχή μιας σειράς επαφών στο εξωτερικό με στόχο την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας έναντι των δανειστών και από την άλλη έχει και τα εσωτερικά μέτωπα της καθημερινότητας, στα οποία δίνει ο ίδιος ιδιαίτερη βαρύτητα.

Γράφει ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντσούνος

Γι αυτόν τον λόγο προχώρησε και στην επίσκεψη στο Μάτι όπου επιθεώρησε τον καθαρισμό του “οικοπέδου βόμβα” με τα αποκαΐδια μετά την μεγάλη πυρκαγιά.

Με την επίσκεψη αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να στείλει δύο σαφέστατα μηνύματα. Tο πρώτο, ότι μια ενέργεια που μπορούσε να γίνει σε ένα μήνα έγινε πράξη χάρη στην πολιτική βούληση της κυβέρνησης – αλλά και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και το δεύτερο, ότι ο ίδιος θα δηλώνει παρόν σε οποιαδήποτε ενέργεια γίνεται από την πολιτεία προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών.

Απλή αναλογική, φορολογία, νοσοκομεία, ΔΕΗ

Tο ίδιο αναμένεται να πράξει ο πρωθυπουργός και σε επόμενες παρόμοιες ενέργειες που θα προωθηθούν από τα συναρμόδια υπουργεία που έχουν ήδη λάβει σχετικές εντολές. Στο εσωτερικό μέτωπο, ο πρωθυπουργός είναι ήδη σε επαφή με τον υπουργό Εσωτερικών για την κατάργηση της απλής αναλογικής, με τον υπουργό Oικονομικών για την προώθηση του νομοσχεδίου για την μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων, με τον υπουργό Yγείας για την στελέχωση των διοικήσεων των νοσοκομείων και βεβαίως με τους υπουργούς Aνάπτυξης και Eνέργειας για τις επενδύσεις και τις εξελίξεις στην ΔΕΗ.

Στο μέτωπο των επαφών του στο εξωτερικό, τα πρώτα αποτελέσματα κρίνονται ικανοποιητικά αφού από την συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν ο Έλληνας πρωθυπουργός αποκόμισε  την στήριξη της χώρας μας στον στόχο της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων ,αλλά και την αμέριστη υποστήριξη στον τομέα των επενδύσεων.

Οι επαφές Μητσοτάκη στο εξωτερικό θα ολοκληρωθούν τις επόμενες εβδομάδες και τότε ο πρωθυπουργός θα είναι έτοιμος να ανακοινώσει και τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης στην διαπραγμάτευση με τους εταίρους για την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Ενδεχομένως αυτές οι ανακοινώσεις να αποτελούν και μέρος της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις