Λίβερπουλ – Άρσεναλ 3-1: Κόκκινη κορυφή με γκολ όνειρο του Σαλάχ (vid)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λίβερπουλ – Άρσεναλ 3-1: Κόκκινη κορυφή με γκολ όνειρο του Σαλάχ (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λευτέρης Αμπατζής

Λίβερπουλ - Άρσεναλ 3-1: Καταπληκτική εμφάνιση από τη Λίβερπουλ που έκανε το τρία στα τρία κερδίζοντας 3-1 την Άρσεναλ και είναι μόνη στην πρώτη θέση της Πρέμιερ Λιγκ

24.08.2019 | 23:21

Λίβερπουλ – Άρσεναλ 3-1: Ντέρμπι ήταν μόνο στη θεωρία το παιχνίδι της Λίβερπουλ με την Άρσεναλ στο «Άνφιλντ» που βρήκε τους «κόκκινους» νικητές με 3-1 έπειτα από καταπληκτική εμφάνιση. Με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να πετυχαίνει τα δύο από τα τρία γκολ, εκ των οποίων το ένα αποθέωσε στο twitter και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έκανε το τρία στα τρία και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής καθώς δεν απειλείται από καμία άλλη ομάδα.

Η Λίβερπουλ ήταν ιδιαίτερα πιεστική στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν μπορούσε να κάνει αξιόλογες τελικές, με τη διπλή ζώνη που αμυνόταν η Άρσεναλ. Τη λύση έδωσε μια στατική φάση στο 41′, όταν από κόρνερ του Αλεξάντερ – Άρνολντ ο Μάτιπ με κεφαλιά νίκησε τον Λένο και έγραψε το 1-0. Το δεύτερο γκολ θα μπορούσε να σημειωθεί σε δύο τουλάχιστον φάσεις πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, αλλά οι «κόκκινοι» είχαν υπομονή και επιμονή στο παιχνίδι τους.

Το λάθος του Νταβίντ Λουίζ

Το ματς κρίθηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 49′ σε μια κάθετη πάσα στον Σαλάχ μέσα στην περιοχή, ο Νταβίντ Λουίζ είχε την έμπνευση να τραβήξει τον Αιγύπτιο από τη φανέλα. Ο διαιτητής έδωσε αμέσως το πέναλτι παρά την γκρίνια του Βραζιλιάνου και των συμπαικτών του και ο Αιγύπτιος με εξαιρετική εκτέλεση έγραψε το 2-0. Το γκολ της βραδιάς όμως το πέτυχε ο ίδιος στο 59′. Έκανε ένα τρομερό πέρασμα στον Νταβίντ Λουίζ, που δεν μπόρεσε να τον ακολουθήσει στην κούρσα και με αριστερό πλασέ νίκησε πάλι τον Λένο.

Η Άρσεναλ που είχε ευκαιρίες στο παιχνίδι αλλά καμία ουσία, μείωσε στο 85′ με τον Τορέιρα. Ήταν όμως πολύ αργά για να μπει στο ματς και να διεκδικήσει έστω την ισοπαλία.

Λίβερπουλ: Άντριαν, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ (69’ Μίλνερ), Μανέ (77’ Τσάμπερλεν), Σαλάχ, Φιρμίνο (86’ Λαλάνα).

Άρσεναλ: Λένο, Νταβίντ Λουίζ, Παπασταθόπουλος, Μέιτλαντ-Νάιλς, Μόνρεαλ, Γκεντουζί (86’ Μχιταριάν), Τσάκα, Γουίλοκ (81’ Λακαζέτ), Θεμπάγιος (61’ Τορέιρα), Πέπε, Ομπαμεγιάνγκ.

Ήττα σοκ για τη Γιουνάιτεντ, πρώτη νίκη για την Τσέλσι.

Από τα υπόλοιπα ματς της 3ης αγωνιστικής ξεχώρισε η νίκη της Κρίσταλ Πάλας με 2-1 μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με γκολ του Φαν Άανχολτ στο 93′. Ο Αγιού στο 32′ είχε δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του Ρόι Χόντζσον, ενώ ο Τζέιμς είχε ισοφαρίσει για τους «κόκκινους διαβόλους» στο 89′.

Η Τσέλσι πέρασε με 3-2 στην έδρα της Νόριτς, με τον Άμπραχαμ να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στο 68′. Οι «μπλε» πήραν το πρώτο τρίποντο στη σεζόν, καθώς προηγήθηκαν με τον ίδιο παίκτη στο 3′ και σε 2-1 με τον Μάουντ στο 17′. Τα «καναρίνια» ισοφάρισαν δύο φορές με τον Κάντγουελ στο 6′ και τον Πούκι στο 30′. Αναλυτικά τα αποτελέσματα στους αγώνες του Σαββάτου:

Λίβερπουλ – Άρσεναλ 3-1

Νόριτς – Τσέλσι 2-3

Μάντσεστερ Γ. – Κρίσταλ Πάλας 1-2

Σέφιλντ Γ. – Λέστερ 1-2

Γουότφορντ – Γουέστ Χαμ 1-3

Μπράιτον – Σαουθάμπτον 0-2

Κυριακή 25/08

16:00 Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Σίτι

18:30 Τότεναμ – Νιουκάστλ

18:30 Γουλβς – Μπέρνλι

Exit mobile version