Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Λαμία – Παναθηναϊκός 1-1: Άλλο τα φιλικά, άλλο τα επίσημα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λαμία – Παναθηναϊκός 1-1: Άλλο τα φιλικά, άλλο τα επίσημα

Λαμία - Παναθηναϊκός 1-1: Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα με γκέλα του Παναθηναϊκού που έχει βρει τον μπελά του τα τελευταία χρόνια με τη Λαμία - Με VAR ισοφάρισαν οι «πράσινοι» που ήταν φλύαροι σε όλη τη διάρκεια

Λαμία – Παναθηναϊκός 1-1: Τρία χρόνια τώρα απέναντι στη Λαμία ο Παναθηναϊκός έχει βρει τον μπελά του. Χωρίς νίκη έμεινε στο ΔΑΚ για πέμπτο σερί ματς (τρίτο στο πρωτάθλημα, ενώ δεν τα κατάφερε και σε άλλα δύο στο κύπελλο) παρά την υπεροχή που είχε για 90 λεπτά. Οι δύο ομάδες έφεραν ισοπαλία 1-1 στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της φετινής Σούπερ Λιγκ, με τους «πράσινους» να είναι ιδιαίτερα φλύαροι και να αποδεικνύουν ότι ακόμη δεν έχουν ωριμάσει.

Άλλο τα φιλικά που δεν έχουν σημασία και άλλο τα επίσημα παιχνίδια όπου επιβάλλεται να πάρουν αποτέλεσμα. Ο Γιώργος Δώνης έχει αρκετή δουλειά σε αυτό το κομμάτι, όπως και στο να βρίσκει τρόπους για να μην έχουν προβλήματα οι παίκτες του απέναντι σε κλειστές άμυνες. Η Λαμία έκανε αυτό που μπορούσε, καλά οργανωμένη στα μετόπισθεν, με σκοπό να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες στην κόντρα επίθεση. Κάπως έτσι προηγήθηκε με τον Ρόμανιτς στο 20′ που εκμεταλλεύτηκε άστοχη έξοδο του Διούδη και μπήκε σχεδόν με την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο πέναλτι… μίλησε το VAR

Στο 20′ πάντως δεν δόθηκε πέναλτι στον Παναθηναϊκό σε χέρι του Βύντρα. Ούτε παρέμβαση του VAR είχαμε σε αυτή τη φάση, όπως για παράδειγμα συνέβη στο 35′ σε χέρι του Πλιάτσικα έπειτα από σουτ του Κολοβού. Ο Μακέντα το εκτέλεσε και ισοφάρισε 1-1. Από εκεί και πέρα στο υπόλοιπο πρώτο ημίχρονο αλλά και στο δεύτερο το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο. Οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο αλλά δεν έβρισκαν τρόπο για να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα, ακόμη και όταν ο Ζαχίντ γύρισε πιο πίσω για να οργανώσει το παιχνίδι. Το VAR λειτούργησε σωστά και σε άλλες δύο περιπτώσεις, ενώ ο Σκουλάς είχε καλή διαιτησία με εξαίρεση τη φάση που δεν δόθηκε πέναλτι στον Παναθηναϊκό στο 20′.

Λαμία (4-2-3-1): Βελλίδης, Βάντερσον, Αντέτζο, Βύντρα, Σάλιακας (90’+3΄Τσούκαλος), Δημούτσος, Πλιάτσικας, Ρόμανιτς (76’ Σκόνδρας), Μπεχαράνο, Καραμάνος, Τουράμ (62’ Βασιλόγιαννης).

Παναθηναϊκός (4-3-3): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Ινσούα, Δώνης (82’ Μπουζούκης), Κουρμπέλης, Ζαχίντ, Χατζηθεοδωρίδης (60’ Μολό), Μακέντα, Κολοβός.

Δώνης: «Δεν ανταποκριθήκαμε»

Απογοητευμένος ήταν ο Γιώργος Δώνης αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δήλωσε: «Δεν είχαμε τις εμπνεύσεις που έπρεπε. Ήμασταν υποτονικοί και οι επιλογές μας δεν μας βοήθησαν να γίνουμε απειλητικοί. Σύμφωνα με την ποιότητά μας δεν ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε. Η Λαμία ήταν αναμενόμενο να απειλήσει με τον τρόπο αυτό, αλλά εμείς δεν ανταποκριθήκαμε».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις