Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ζιμπάμπουε: Απήγαγαν και βασάνισαν κωμικό – “Κοροϊδεύεις την κυβέρνηση”
ΚΟΣΜΟΣ

Ζιμπάμπουε: Απήγαγαν και βασάνισαν κωμικό – “Κοροϊδεύεις την κυβέρνηση”

Ζιμπάμπουε: Οι απαγωγείς της Κουρέγια την ανάγκασαν να κάνει στρατιωτικές ασκήσεις και τη διέταξαν να πιει νερό μολυσμένο με λύματα.

Ζιμπάμπουε: Φρίκη προκαλεί η καταγγελία για την απαγωγή και τον βασανισμό μιας κωμικού από τη Ζιμπάμπουε, η οποία κατηγορεί συχνά την κυβέρνηση της χώρας μέσω της σάτιράς της.  Σύμφωνα με την Guardian, η Σαμάνθα Κουρέγια, γνωστή με το ψευδώνυμο «Γκονιέτι», απήχθη από το σπίτι της στο Χαράρε από άγνωστους ένοπλους άνδρες, που της είπαν ότι είναι αστυνομικοί, προκειμένου να τους ανοίξει την πόρτα. Οι τρεις άνδρες, φορώντας μάσκες, μπήκαν με το ζόρι στο εσωτερικό του σπιτιού, χαστούκισαν την κωμικό που ήταν με τα εσώρουχά της και την ανάγκασαν να τους ακολουθήσει σε ένα φορτηγάκι Isuzu.

H Κουρέγια είπε ότι οι απαγωγείς της την οδήγησαν σε άγνωστο μέρος. «Άρχισαν να μου λένε: “Κοροϊδεύεις την κυβέρνηση και παρακολουθούμε τις κινήσεις σου”. Μου είπαν να ξαπλώσω στο έδαφος και μου ζήτησαν να κυλιέμαι από την μία πλευρά στην άλλη. Το έκανα, ενώ εκείνοι με χτυπούσαν. Άρχισαν να τσαλαπατάνε την πλάτη μου» είπε η 33χρονη.

Την ανάγκασαν να πιει λύματα

Οι απαγωγείς της Κουρέγια την ανάγκασαν να κάνει στρατιωτικές ασκήσεις και τη διέταξαν να πιει νερό μολυσμένο με λύματα. Στη συνέχεια την ανέκριναν για την προσωπική της ζωή, την τηλεοπτική εταιρεία όπου εργάζεται και τους συναδέλφους της. Κατόπιν της είπαν να γδυθεί και της έσπασαν το κινητό με ένα AK-47, προτού την αφήσουν ελεύθερη.

«Μου είπαν ότι αν καταγγείλω το περιστατικό, θα φύτευαν μια σφαίρα στο κρανίο της μητέρας μου. Δεν είμαστε ασφαλείς σε αυτή τη χώρα, είναι τρομακτικό. Είναι τρομακτικό να έρχονται άνδρες με όπλα και να απαγάγουν έτσι απλά μια γυναίκα σαν εμένα», είπε η 33χρονη την Τρίτη, από μυστική τοποθεσία στην οποία κρύβεται.

Είχε συλληφθεί

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, νωρίτερα φέτος η Κουρέγια είχε συλληφθεί επειδή εμφανίστηκε σε ένα κωμικό σκετς φορώντας στολή αστυνομικού. Το περιστατικό με την απαγωγή της γυναίκας δεν είναι μεμονωμένο, γράφει η Guardian, κάνοντας λόγο για αρκετές επιθέσεις το τελευταίο διάστημα εις βάρος επικριτών του προέδρου Έμερσον Μνανγκάγκουα, και του κυβερνώντος κόμματος στη Ζιμπάμπουε.

Ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων πιστεύουν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις και τις απαγωγές, συμπληρώνει η εφημερίδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις