Φωτιά τώρα: Λέρος, Κέρκυρα, Μανωλάδα, Μεγαλόπολη, Ασπρόπυργος στις φλόγες

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα: Λέρος, Κέρκυρα, Μανωλάδα, Μεγαλόπολη, Ασπρόπυργος στις φλόγες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Φωτιά τώρα: Συναγερμός στην πυροσβεστική από το μεσημέρι της Παρασκευής, καθώς εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε πέντε μέτωπα.

23.08.2019 | 18:09

Φωτιά τώρα: Συναγερμός στην πυροσβεστική από το μεσημέρι της Παρασκευής, καθώς εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε πέντε μέτωπα. Συγκεκριμένα, οι πυροσβεστικές Αρχές ενημερώθηκαν για τις φωτιές που ξεκίνησαν με διαφορά λίγων ωρών σε Λέρο, Νέα Μανωλάδα, Μεγαλόπολη, Κέρκυρα και Ασπρόπυργο.  Στην Κέρκυρα, η πυροσβεστική έχει ενημερώσει τους κατοίκους στα χωριά Κρητικά και Παλαιοχώρι να είναι σε ετοιμότητα για πιθανή προληπτική εκκένωση.

Την ίδια στιγμή, η έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, είχε σαν αποτέλεσμα να τεθεί υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα στη Λέρο, σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, με τοπικά μέσα να αναφέρουν πως η κατάσταση έχει τεθεί, πλέον, υπό έλεγχο.  Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές σε Μεγαλόπολη και Νέα Μανωλάδα.

Φωτιά τώρα: Η εικόνα στα Κρητικά Λευκίμμης

Φωτιά τώρα: Καλύτερη η εικόνα στη Λέρο

Καλύτερη είναι η εικόνα στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Λέρο το μεσημέρι της Παρασκευής, σύμφωνα με την πυροσβεστική, ωστόσο τοπικά μέσα αναφέρουν πως η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.  Νωρίτερα, η πυρκαγιά μαινόταν εκτός ελέγχου στη Μερικιά Λακκίου, στη Λέρο και έκαιγε στο μοναδικό πευκοδάσος του νησιού. Μάλιστα από τη φωτιά είχε κλείσει ο δρόμος προς την παραλία της περιοχής με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν για ώρα στην παραλία 50-60 πολίτες οι οποίοι στη συνέχεια πήραν οδηγίες να απομακρυνθούν από ένα μονοπάτι που θα τους οδηγήσει σε ασφαλή τοποθεσία. Τα δύο σκάφη του λιμενικού που βρίσκονται στην περιοχή απομάκρυναν μόνο μια κοπέλα η οποία ήταν στο νερό την ώρα εκδήλωση της πυρκαγιάς και δεν μπορούσε να βγει στην παραλία.

Προληπτικά, εκκενώθηκαν κάποιες πτέρυγες του νοσοκομείου Λέρου. Η πυροσβεστική εξετάζει καταγγελία πως η φωτιά ξεκίνησε από τσιγάρο που πέταξε μετανάστης, ο οποίος έχει συλληφθεί. Στη Λέρο δεν υπάρχει πυροσβεστικό κλιμάκιο, παρά μόνο ένας εποχικός πυροσβέστης που έσπευσε μαζί με υπαλλήλους του δήμου και υδροφόρες για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, ενώ στο νησί μεταφέρθηκε πεζοπόρο τμήμα με 8 πυροσβέστες, με σούπερ πούμα από τη Σάμο και 3 υδροφόρες ΟΤΑ και Πολεμικού Ναυτικού.

Φωτιά τώρα: Φουντώνει η φωτιά στη Μεγαλόπολη

Εξάλλου μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας, με τους ανέμους να πνέουν ισχυροί στην περιοχή.

Στις 16.00 η Πυροσβεστική ανακοίνωσε πως ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Ίσαρης στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας σε 50 πυροσβέστες, 18 οχήματα, 2 Ε/Π και 2 Α/Φ. Συνδράμουν 2 υδροφόρες Περιφέρειας και 1 μηχάνημα έργου. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 37 πυροσβέστες, 18 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

Φωτιά τώρα: Μέτωπα φωτιάς σε Μανωλάδα και Ασπρόπυργο

Παράλληλα, φωτιά έχει εκδηλωθεί σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα με 10 πυροσβέστες και 2 Ε/Π.

Exit mobile version