Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δολοφονία Μακρή: Στον ανακριτή ο δεύτερος δράστης της δολοφονίας του επιχειρηματία
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Μακρή: Στον ανακριτή ο δεύτερος δράστης της δολοφονίας του επιχειρηματία

Δολοφονία Μακρή: Το κατώφλι του γραφείου του ανακριτή στην Ευελπίδων πέρασε ο δεύτερος φερόμενος δράστης της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιαννη Μακρή.

Δολοφονία Μακρή: Στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, στον Προμαχώνα, παρέλαβαν οι Έλληνες αστυνομικοί από τους συναδέλφους τους της Βουλγαρίας, σιδηροδέσμιο, τον δεύτερο εμπλεκόμενο στη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, αδελφό του κατηγορούμενου ως φυσικού αυτουργού της εγκληματικής ενέργειας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρόκειται για τον 35χρονο Βούλγαρο, ο οποίος, κρατείτο στη Θεσσαλονίκη και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα στην Αθήνα καθώς το ένταλμα είχε φθάσει και στη Βουλγαρία μέσω δικαστικής συνδρομής. Σύμφωνα με τα στοιχεία των ελληνικών αρχών, ο 35χρονος Βούλγαρος, ήταν ο συνεργός του αδελφού του, 31 χρόνων, ο οποίος πυροβόλησε τον Γιάννη Μακρή, την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του, στο Πανόραμα της Βούλας, για να μεταβεί με το αυτοκίνητό του στα εγκαίνια της επιχείρησής του, στις 31 Οκτωβρίου 2018.

Την ώρα εκείνη η σύζυγός του, μητέρα των δύο παιδιών του και γνωστό μοντέλο με εμφανίσεις στην τηλεόραση Βικτώρια Καρύδα, βρισκόταν σε γύρισμα τηλεοπτικής εκπομπής, ενώ τα παιδιά παρέμεναν σε ένα φιλικό, διπλανό σπίτι. Ο 35χρονος, ο οποίος κατά τα στοιχεία της δικογραφίας, ήταν ο οδηγός του νοικιασμένου αυτοκινήτου με το οποίο και παρακολουθούσαν τον Γιάννη Μακρή και διέφυγαν από το Πανόραμα αμέσως μετά το “συμβόλαιο θανάτου”, είχε συλληφθεί πριν από περίπου είκοσι ημέρες στο Χάσκοβο της Βουλγαρίας σε επιχείρηση της βουλγαρικής Αστυνομίας, σε σπίτι, όπου κρυβόταν.

Ο δράστης επέστρεψε στη Γλυφάδα

Ήδη λίγο καιρό μετά τη δολοφονία του “Αυστραλού” Γιάννη Μακρή-το υποκοριστικό, λόγω της παραμονής του για χρόνια στην Αυστραλία- είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Ασφάλειας ο 31χρονος Βούλγαρος, ο οποίος, ενώ την επομένη της δολοφονίας διέφυγε με τον αδελφό του, αεροπορικώς, στην πατρίδα του, λίγες ημέρες μετά επέστρεψε στην Αθήνα και έκλεισε δωμάτιο και πάλι στη Γλυφάδα όπου εκινείτο τις ημέρες, που οργάνωνε την εκτέλεση του “συμβολαίου θανάτου”.

Τα δύο αναπάντητα ερωτήματα

Παρά την κινηματογραφική του σύλληψη μέσα σε αυτοκίνητο, παρά την ανάκριση, που ακολούθησε και παρά την πρόσφατη σύλληψη του αδελφού του, συνεργού, στο Χάσκοβο, δύο σοβαρά ερωτήματα δεν έχουν απαντηθεί έως τώρα από την Αστυνομία.

Το πρώτο: Ποιος ήταν ο ηθικός αυτουργός, αυτός δηλαδή που πλήρωσε αρκετά υψηλό ποσό για να φέρουν τα αδέλφια από τη Βουλγαρία σε πέρας την δολοφονία του Γιάννη Μακρή.

Το δεύτερο: Ποιος ήταν ο λόγος, που επέστρεψε στην Αθήνα ο 31χρονος Βούλγαρος, μισθωμένος δολοφόνος ο οποίος ενήργησε με “επαγγελματισμό”, που προκαλεί τρόμο την ώρα της εγκληματικής ενέργειας.

Τόσο ο 31χρονος Βούλγαρος όσο και ο αδελφός του τηρούν την ίδια γραμμή πλεύσης.

Δεν δέχονται ανάμειξη

Δεν παραδέχονται  ότι έχουν την πάρα μικρή ανάμειξη με τη δολοφονία! Μάλιστα ο 31χρονος εκτελεστής, φέρεται να… απορούσε όταν βρισκόταν στην Ασφάλεια και να ρωτούσε τους αστυνομικούς για ποιον φόνο του μιλάνε και ποιας… χρονολογίας!

Όπως είχε προκύψει στη διάρκεια των ερευνών, τα αδέλφια εκτελεστές, παρακολουθούσαν τον 46χρονο επιχειρηματία επί δύο εβδομάδες, σε όλες τις κινήσεις του, αλλάζοντας τακτικά αυτοκίνητα, από γραφεία ενοικιάσεων.

Τα φώτα στο βάθος της εικόνας

Όταν τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου οι αστυνομικοί έφθασαν στο Πανόραμα και είδαν από την κάμερα του σπιτιού της οικογένειας τη σκηνή της δολοφονίας, παρατήρησαν ότι αμέσως μετά το τέλος των πυροβολισμών, άναψαν φώτα αυτοκινήτου σε μικρή απόσταση.

Ήταν βέβαιοι ότι η διαφυγή έγινε με αυτοκίνητο. Πληροφορίες ανέφεραν ότι είδαν σε κάμερα ασφαλείας, λίγο μετά τη δολοφονία, ένα όχημα να περνά μπροστά από το σπίτι. Κατέγραψαν μάρκα. Άρχισαν να αναζητούν το αυτοκίνητο αυτό σε άλλα σημεία, όπου γνώριζαν ότι είχε κινηθεί ο επιχειρηματίας, τις προηγούμενες της δολοφονίας, ημέρες.

Είδαν πίσω του αυτοκίνητο ύποπτο να ακολουθεί για ώρα και πιστοποίησαν ότι ήταν το ίδιο που είχε “πιάσει” η κάμερα. Εκεί είδαν τον αριθμό. Από εκεί έφθασαν στο γραφείο ενοικιάσεων, όπου είχε ενοικιασθεί, με τα πραγματικά στοιχεία του 31χρονου εκτελεστή του πληρωμένου συμβολαίου!

Οι δολοφόνοι διαπιστώθηκε ότι είχαν διαφύγει, την επομένη το πρωί, 1η Νοεμβρίου.

Όμως, κάποια στιγμή, ο 31χρονος εκτελεστής, επέστρεψε μυστηριωδώς και άρχισε η εξιχνίαση, τουλάχιστον του μέρους της φυσικής αυτουργίας.

Είχαν ερευνήσει στην Αυστραλία

Πριν από αυτό η Αστυνομία είχε  ερευνήσει και τη δραστηριότητα του επιχειρηματία στην Ελλάδα, αλλά και στην Αυστραλία, όπου είχε γίνει γνωστό ότι είχε αβυσσαλέες προστριβές και διαμάχη με Λιβανέζους, πρώην συνεργάτες της οικογένειας.

Το άλλο “συμβόλαιο θανάτου”

Σε κάποια στιγμή το όνομά του ενεπλάκη και σε άλλη, σοβαρή υπόθεση, ενώ μια άλλη πληροφορία ανέφερε ότι είχε υπογραφεί και στην Αυστραλία “συμβόλαιο θανάτου” με στόχο τον ίδιο.

Δεν εκτελέστηκε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, γιατί ο επίδοξος δολοφόνος, είχε πιαστεί με πιστόλι και τη φωτογραφία του θύματος στην τσέπη του… Το βράδυ της δολοφονίας πήγαινε στα εγκαίνια της επιχείρησής του στη Λ. Βουλιαγμένης, επιχείρησης υπηρεσιών σεκιούριτι με περιπολικά και άνδρες για διάφορες εγκαταστάσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις