ΠΑΟΚ: Σοβαρή ζημιά στο μάτι από πλαστική σφαίρα υπέστη οπαδός του «δικέφαλου» του βορά

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΚ: Σοβαρή ζημιά στο μάτι από πλαστική σφαίρα υπέστη οπαδός του «δικέφαλου» του βορά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λευτέρης Αμπατζής

ΠΑΟΚ: Εσπευσμένα με το τσάρτερ του ΠΑΟΚ επέστρεψε φίλος της ομάδας που τραυματίστηκε μετά το παιχνίδι με τη Σλόβαν από πλαστική σφαίρα της σλοβακικής αστυνομίας

23.08.2019 | 17:06

ΠΑΟΚ: Με τον χειρότερο τρόπο ολοκληρώθηκε η αποστολή του ΠΑΟΚ στον αγώνα της Πέμπτης (22/08) με την Σλόβαν στην Μπρατισλάβα για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Οι υπεύθυνοι του «δικέφαλου» του βορά κάνουν λόγο για προκλητική βία της αστυνομίας πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, που είχε ως συνέπεια τον τραυματισμό Έλληνα οπαδού στο μάτι από πλαστική σφαίρα. Ο συγκεκριμένος μάλιστα επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη με το τσάρτερ της ομάδας προκειμένου να διακομιστεί στο νοσοκομείο για να χειρουργηθεί. Δεν ήταν όμως ο μόνος τραυματίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι φίλοι του ΠΑΟΚ προσπάθησαν να κρεμάσουν πανό στα πλέξιγκλας που υπήρχαν στην κερκίδα που τους φιλοξενούσε. Σύμφωνα με δικές τους μαρτυρίες αυτή ήταν η αφορμή για να δεχτούν σκληρή επίθεση από τους αστυνομικούς και τους άνδρες ασφαλείας του γηπέδου. Μάλιστα, έκαναν λόγο για αλόγιστη βία με σιδερένια γκλομπ, δακρυγόνα, ακόμη και πλαστικές σφαίρες. Με βάση τις πρώτες πληροφορίες τρεις οπαδοί της ομάδας της Θεσσαλονίκης τραυματίστηκαν ελαφρά και βρέθηκαν από το γήπεδο στο νοσοκομείο, ενώ υπήρξαν και έξι προσαγωγές.

Καταγγελία στην UEFA

Στον ΠΑΟΚ είναι έξαλλοι μετά από όσα συνέβησαν τόσο με την αστυνομία όσο και με τη διοίκηση της Σλόβαν Μπρατισλάβας, που έμεινε αμέτοχη στα γεγονότα. Ούτε από τη σλοβακική ομάδα ούτε από την αστυνομία υπήρξε εξήγηση γι’ αυτή τη συμπεριφορά και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ είναι πλέον αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε επίσημη καταγγελία στην UEFA. Όπως έλεγαν μάλιστα σκοπεύουν να φτάσουν το θέμα στα άκρα, καθώς οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί πυροβολούσαν με πλαστικές σφαίρες από απόσταση πέντε μέτρων.

Το χειρότερο επίσης είναι ότι οι Σλοβάκοι αστυνομικοί από την ώρα που ξεκίνησαν την επίθεση στην κερκίδα των οργανωμένων του ΠΑΟΚ, χτυπούσαν αδιακρίτως χωρίς να υπολογίζουν τίποτα. Με την καταγγελία που θα γίνει πάντως στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία είναι άγνωστο τι επιπτώσεις μπορεί να έχει η Σλόβαν. Ωστόσο, η Μπρατισλάβα δεν ήταν η μόνη πόλη που είχε επεισόδια σε αγώνα Γιουρόπα Λιγκ. Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν πριν από τον αγώνα της Στρασμπούρ με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει σοβαρός τραυματισμός.

 

Exit mobile version