Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αλβανία – Ισπανοί τουρίστες: Κατεδάφισαν το εστιατόριο του ιδιοκτήτη που έγινε viral
ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία – Ισπανοί τουρίστες: Κατεδάφισαν το εστιατόριο του ιδιοκτήτη που έγινε viral

Αλβανία - Ισπανοί τουρίστες: Μετά το περιστατικό με τους τουρίστες, οι Αρχές έκαναν έρευνα και εντόπισαν σοβαρές παραβάσεις.

Αλβανία – Ισπανοί τουρίστες: Ο Αλβανός ιδιοκτήτης εστιατορίου που πρόσφατα κυνήγησε Ισπανούς τουρίστες σκαρφαλώνοντας στο αυτοκίνητό τους, συνελήφθη και οι αρχές κατεδάφισαν την Τετάρτη το εστιατόριό του, που δεν είχε οικοδομική άδεια. Μετά το viral περιστατικό, οι αρχές έκαναν επιθεώρηση στο εστιατόριό του «Panorma» και ανακάλυψαν ότι ήταν αυθαίρετο κι ότι ο ιδιοκτήτης του δεν πλήρωνε φόρους εδώ και 3 χρόνια. Έτσι, την Τετάρτη, μπουλντόζες κατεδάφισαν το εστιατόριο, με θέα στη θάλασσα.

Όλα ξεκίνησαν όταν δυσαρεστημένοι από την εξυπηρέτηση που τους προσφέρθηκε στο εστιατόριο στο Πόρτο Παλέρμο, τρεις Ισπανοί τουρίστες, όπως και ο ξεναγός τους και ο Αλβανός οδηγός τους, έφυγαν από τον χώρο το περασμένο Σάββατο, όταν ο ιδιοκτήτης του στράφηκε εναντίον τους, σύμφωνα με όσα μετέδιδαν αλβανικά ΜΜΕ. Σε ένα βίντεο, που τραβήχτηκε από το αυτοκίνητο και έγινε σύντομα viral, διακρίνεται ένας άνδρας να έχει σκαρφαλώσει στο καπό του αυτοκινήτου και να προσπαθεί να σπάσει το παρμπρίζ με γροθιές, ενώ το όχημα συνεχίζει τον δρόμο του.

Αλβανία – Ισπανοί τουρίστες: Δεν με πλήρωσαν, λέει ο εστιάτορας

Ο εστιάτορας Μίχαλ Κοκεντίμα, 51 ετών, συνελήφθη λίγο μετά το περιστατικό, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία σε ένα δελτίο τύπου. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, αρχικά επιτέθηκε λεκτικά στους τουρίστες «για ασήμαντη αφορμή», κατόπιν κατέστρεψε το αυτοκίνητό τους και τραυμάτισε ελαφρά κάποιους από τους επιβάτες, ιδίως μια Ισπανίδα υπήκοο. «Δεν με πλήρωσαν» είπε στο δικαστήριο ο Αλβανός.

Ο 51χρονος εμφανίστηκε σε δικαστήριο, καθώς κατηγορείται για «απειλές και επίθεση», όπως και για «καταστροφή ιδιωτικής περιουσίας». «Ήθελα να τους εμποδίσω να φύγουν χωρίς να πληρώσουν, όμως εκείνοι μπήκαν στο αυτοκίνητό τους. Δεν είχα πρόθεση να τους επιτεθώ, απλά να τους παρακαλέσω να πληρώσουν» υποστήριξε ο ίδιος, σύμφωνα με αλβανικές εφημερίδες.

Η Αλβανία και η δυσφήμηση

Σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις σε βάρος της χώρας του ο υπουργός Τουρισμού της Αλβανίας, Μπλέντι Κλόσι, συναντήθηκε με τους Ισπανούς τουρίστες και σε δηλώσεις του σημείωσε ότι «είμαστε εδώ για να καταδικάσουμε αυτό που συνέβη και για να εγγυηθούμε σε όλες τις άλλες οικογένειες τουριστών που βρίσκονται στην Αλβανία ότι θα βρουν ένα ευγενικό καλοσώρισμα και φιλοξενία που θα τους αφήσει καλές αναμνήσεις».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις