Πορτοφολάδες Σαντορίνη: Άλλοι χάζευαν το ηλιοβασίλεμα, άλλοι έκλεβαν πορτοφόλια

ΕΛΛΑΔΑ

Πορτοφολάδες Σαντορίνη: Άλλοι χάζευαν το ηλιοβασίλεμα, άλλοι έκλεβαν πορτοφόλια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Πορτοφολάδες Σαντορίνη: Αλλεπάλληλες οι καταγγελίες τουριστών απ' όλα τα μέρη του κόσμου, για όσα τους συνέβαιναν την ώρα που ο ήλιος χανόταν και μαζί τα… πορτοφόλια τους.

22.08.2019 | 07:28

Πορτοφολάδες Σαντορίνη: Είχαν βρει τον τρόπο την ώρα που οι τουρίστες εκστατικοί απολάμβαναν το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, να τους απασχολούν, να δημιουργούν τεχνητό συνωστισμό για το “απαράμιλλο κάλλος” και να τους… απαλλάσσουν από τα πορτοφόλια και τα κινητά τους!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ήταν αλλεπάλληλες οι καταγγελίες τουριστών απ’ όλα τα μέρη του κόσμου, στο Τμήμα της Θήρας, για όσα τους συνέβαιναν την ώρα που ο ήλιος χανόταν στη θάλασσα και μαζί τα… πορτοφόλια τους. Η έρευνα οδήγησε σε μία τετραμελή συμμορία ελαφροχέρηδων από τη Ρουμανία. Σε επιχείρηση, που οργανώθηκε συνελήφθησαν οι τρεις και στην ίδια δικογραφία κατηγορίες αντιμετωπίζει και ο τέταρτος.

Όπως προέκυψε ήταν γνώριμοι της Αστυνομίας, η οποία τους έψαχνε από τον περασμένο Απρίλιο αλλά δεν τους είχε εντοπίσει, για κλοπές πορτοφολιών από τουρίστες στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Εξαρθρώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας, σπείρα που διέπραττε κλοπές πορτοφολιών από τουρίστες και συνελήφθησαν τρία μέλη της. Οι τρεις Ρουμάνοι,  ηλικίας 23, 30 και 40 ετών, καθώς και  36χρονος συνεργός τους,  κατηγορούνται για συγκρότηση εγκληματικής ομάδας και διάπραξη κλοπών.

Εγκέφαλος ο 30χρονος

Όπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης,  οι εμπλεκόμενοι, λέει η Αστυνομία, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με συγκεκριμένη δομή, στην οποία ηγετική θέση κατείχε ο 30χρονος συλληφθείς. Οι υπόλοιποι υπό τον συντονισμό του είχαν διακριτούς ρόλους (δράστη των κλοπών, παρατηρητή, επιτηρητή, παροχέα κάλυψης) και πάντα τον ίδιο σκοπό. Τη διάπραξη κλοπών σε χώρους όπου συνωστίζονταν τουρίστες, με τη μέθοδο της απασχόλησης και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 3.053,37 ευρώ. Μέρος των κλοπιμαίων που βρέθηκε αναγνωρίστηκε και αποδόθηκε στους τουρίστες θύματα οι οποίοι τα αναγνώρισαν. Σε βάρος του 30χρονου εγκεφάλου της σπείρας, που αναστάτωσε τη Σαντορίνη, εκκρεμούσαν δυο καταδικαστικές αποφάσεις αντίστοιχων Τριμελών Πλημμελειοδικείων Αθηνών, συνολικής ποινής φυλάκισης δύο ετών και 8 μηνών για διάπραξη κλοπών.

Αναζητούνταν από τον Απρίλιο

Για τους άλλους δύο συνεργούς του είχε σχηματισθεί δικογραφία για αντίστοιχες πράξεις σε βάρος ταξιδιωτών και τουριστών τον περασμένο Απρίλιο στις αφίξεις του διεθνούς αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος», στα Σπάτα και έκτοτε αναζητούνταν. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν  στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Η πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για τις κλοπές

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στις αρχές Ιουλίου, είχε επικεντρωθεί στα προβλήματα των τουριστών με τις μικροκλοπές στη Σαντορίνη και στο Twitter, ανέφερε:

“Οι πολίτες που ταξιδεύουν στη Σαντορίνη πρέπει να είναι προσεκτικοί και να προσέχουν τα υπάρχοντά τους, λόγω της μεγάλης κίνησης στο νησί, ειδικά όταν παρακολουθούν το ηλιοβασίλεμα. Οι κάτοικοι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προειδοποιούνται να αποφεύγουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις και να παραμένουν σε επαγρύπνηση των πορτοφολάδων”, κατέληγε το μήνυμα.

Exit mobile version