Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Περίπτερο – ναρκωτικά: “Παραισθήσεις”, κρυμμένες σε DVD και περιοδικά
ΕΛΛΑΔΑ

Περίπτερο – ναρκωτικά: “Παραισθήσεις”, κρυμμένες σε DVD και περιοδικά

Περίπτερο - ναρκωτικά: Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας είχαν ως ορμητήριο περίπτερο στην περιοχή, ιδιοκτησίας ενός εκ των κατηγορουμένων.

Περίπτερο – ναρκωτικά: Στα μάτια των χιλιάδων πολιτών που διέρχονταν καθημερινά έξω από περίπτερο της Ομόνοιας και ίσως και να έκαναν και αγορές από εκεί, όλα ήταν λογικοφανή και νομιμοφανή.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πουλούσαν DVD, περιοδικά, τσαντάκια και άλλα αξεσουάρ. Ωστόσο, οι μυημένοι ήξεραν ότι το περίπτερο αυτό λειτουργούσε στην πραγματικότητα σαν βιτρίνα, πίσω από την οποία γινόταν διακίνηση ναρκωτικών! Έτσι, μέσα σε συσκευασίες ακριβώς DVD, μέσα στις σελίδες των περιοδικών και μέσα στις συσκευασίες των υπολοίπων αξεσουάρ, τοποθετούνταν συσκευασίες με κάνναβη ως επί το πλείστον και σ αυτές τις περιπτώσεις η τιμή αγοράς άλλαζε…

Κυρίως, όμως, οι τρεις από τους τέσσερις της σπείρας παραλάμβαναν δήθεν ως πελάτες τα αντικείμενα με την κάνναβη από το περίπτερο και στη συνέχεια πουλούσαν τα ναρκωτικά σε άλλα άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Ομονοίας. Τα συμβαίνοντα εντός  και εκτός του περιπτέρου στην καρδιά της Αθήνας, την Ομόνοια, ήρθαν σε γνώση της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Προηγήθηκε παρακολούθηση

Αφού προηγήθηκε η παρακολούθηση, σε επιχείρηση που ακολούθησε, συνελήφθησαν  τέσσερα άτομα, μέλη εγκληματικής ομάδας, που διακινούσε ναρκωτικά στην περιοχή της Ομόνοιας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για δύο Έλληνες, έναν Αφγανό και έναν Πακιστανό. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθη και ένας αλλοδαπός για κατοχή ναρκωτικών.

“Κατόπιν επισταμένης έρευνας για τη δράση εγκληματικού δικτύου που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών στην Πλατεία Ομονοίας και μετά από εξακριβώσεις στοιχείων ατόμων και δημιουργίας προφίλ”, αναφέρει η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της, “επετεύχθη ο εντοπισμός των δραστών και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Ορμητήριο το περίπτερο

Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας είχαν ως ορμητήριο περίπτερο στην περιοχή, ιδιοκτησίας ενός εκ των κατηγορουμένων. Εντός αυτού καθώς και εντός προς πώληση προϊόντων (συσκευασίες DVD , τσαντάκια, περιοδικά κλπ.), απέκρυπταν τις ποσότητες των ναρκωτικών, τις οποίες στη συνέχεια παραλάμβαναν με σκοπό την περαιτέρω πώληση”.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, καθώς και στον χώρο του περιπτέρου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα έξι αυτοσχέδιες συσκευασίες, που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 52 γραμμαρίων, 755 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις